Proteste de amploare în faţa Guvernului: sunt aştepţaţi 10.000 de manifestanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membri a 16 federaţii sindicale din învăţământ, sănătate şi transporturi s-au adunat astăzi in faţa Guvernului pentru a-şi striga nemulţumirile faţă de clasa politică.

Sindicaliştii din invăţământ, armată, cadre medicale dar şi pensionari s-au adunat in semn de solidaritate cu membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate pentru a picheta sediul Guvernului din Piaţa Victoriei. Oamenii sunt nemulţumiti fată de atitudinea ignorantă a guvernului privitoare la siţuatia economică a României dar şi de politica austeră si tăierile salariale şi a pensiilor.

Cadrele militare au anunţat că după terminarea protestelor din Piaţa Victoriei care începe la ora 11.30, vor pleca in marş către sediul Televiziunii Române, pe traseul Piaţa Victoriei, Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, Calea Dorobanţilor, strada Emil Pangrati, iar sindicaliştii din invăţământ au precizat că după terminarea mitingului de solidaritate se vor alătura protestatarilor din Piaţa Universităţii.

Astfel, astazi, de Ziua Unirii, in Capitală se anunţă unul dintre cele mai ample proteste de stradă de la inceputul seriei de manifestaţii anti-guvernamentale ajunse astăzi in cea de-a 12-a zi.

Oamenii adunaţi in Piaţa Victoriei afirmă că nu sunt interesaţi de mărirea pensiilor şi a salariilor şi transmit guvernului că principalul lor mesaj către guvenarea actuală este demisia imediată si organizarea alegerilor anticipate. ,,Vrem să plece această putere care îşi bate joc de toate categoriile sociale", a declarat Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere pentru Romania Liberă.

Un colonel la pensie care a venit la protest este nemulţumit că preşedintele Traian Băsescu a dat o lege ca să învrăjbească cadrele militare între ele: un subofiţer a ajuns să câştige mai mult decât un colonel.."Lege nu este corectă, dar subofiţerii o să îl voteze pe Băsescu pentru că le-a mărit salariile", spune colonelul.

Printre federaţiile sindicale care vor luat parte la acest protest se numără Federaţia SANITAS, Federaţia Naţională a Muncii (FNM), Federaţia Sindicatelor din Justiţie (FSJ), Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR (USS-CFR), Sindicatul Tinerilor Profesori (STPR), Federaţia TESA din sănătate, Federaţia TESA din transporturi dar si alte trei federaţii din învăţământ.

Pentru ziua de marţi au fost anunţate restricţii in trafic pe mai multe artere principale ale Capitalei, conform avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite