FOTOGALERIE Protest inedit: patru agenţi de poliţie se leagă cu lanţuri în fiecare zi în faţa Ministerului de Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De luni, mai mulţi agenţi de poliţie din Bucureşti, lideri ai Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, protestează la ora 7.00, în Piaţa Revoluţiei, în faţa Ministerului Administraţiei şi Internelor, nemulţumiţi de măsurile luate în ultima vreme. Opt agenţi de poliţie s-au legat în această dimineaţă cu lanţuri în faţa Ministerului de Interne.

UPDATE: Iulian Surugiu: „O să protestăm până când se va mişca ceva!”

Este a treia zi de proteste în faţa clădirii MAI, iar manifestările vor continua până pe 19 august, dacă poliţiştii nu vor obţine rezolvarea problemelor.
Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), Iulian Surugiu spune că protestul se va încheia atunci când ministrul Traian Igaş va rezolva măcar una dintre problemele ridicate în protocol.

„Îi vom da un pix”

„Vom protesta în fiecare zi, până la 19 august. Dacă în aceste două săptămâni nu se va rezolva nimic, vom merge după domnul ministru. Probabil va pleca în delegaţie. Noi vom merge să vedem unde se duce. Nu cerem ceva ce nu poate să realizeze. Ştim că stă în pixul domnului ministru să semneze modificările unor ordine. Dacă nu are pix, îi vom face noiu unul cadou, la următoarea întâlnire”, a declarat, pentru „Adevărul“, Iulian Surugiu.



Agenţii se aflau în Piaţa Revoluţiei şi astăzi-dimineaţă, pe ploaie. FOTO: www.infoinsider.ro


Cea mai stringentă problemă, conform preşedintelui SNAP, ar fi modificarea Ordinului 400 MAI. „În baza acestui document, din 2004 sunt cercetaţi mii de poliţişti deşi nu ar trebui, pentru că erau în afara orelor de program atunci când ar fi comis presupusele abateri. Din piaţă nu plecăm până nu va începe să mişte ceva”, a mai spus Surugiu. Poliţiştii mai cer şi decontarea cheltuielilor de transport şi implicit, modificarea Ordinului MAI 136 din 2004 care prevede normele după care se fac aceste decontări. „Am fost la domnul Igaş în cabinet. De la fereastra dumnealui se văd poliţiştii care protestează. Am vrea ca aveastă imagine să-l determine să ia decizii mai bune”, amai spus şeful Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.


Protestatarii ţinuţi la serviciu

Preşedintele SNAP, Iulian Surugiu a mai spus că membrii sindicatului care s-au arătat interesaţi de protest nu au fost ameninţaţi direct dar, a fost un caz la Dâmboviţa când cei care trebuiau să vină a Bucureşti au fost retrimişi în misiune la două ore după ce ieşiseră din serviciu.

Protestul a început luni, când doi poliţişti s-au legat cu lanţuri, în faţa Ministerului de Interne. Marţi au fost patru, azi opt iar numărul acestora va fi din ce în ce mai mare, până la data de 19 august.


Aceştia se leagă cu lanţuri la mâni şi stau câteva ore în faţa instituţiei, fie că afară sunt 35 de grade Celsius, fie că plouă. Cei patru au şi câteva pancarte pe care scrie „Suntem prizonierii incompetenţei voastre“, „Liderii SNAP protestează, agenţii de poliţie lucrează“.


„Picătura chinezească“

„Forma protestului aleasă de organizaţia noastră o denumim «picătura chinezească» pentru ministru Traian Igaş. La protest în prima zi vor fi doi poliţişti iar numărul acestora va creşte proporţional cu fiecare zi până în momentul în care ministrul va fi dispus să vină cu măsuri concrete şi nu cu grupuri de lucru sau comisii de dialog social, în care nu se întamplă nimic altceva decât se beau cafele şi se vorbesc vorbe“, se arată într-un comunicat al sindicatului.




De asemena, liderii organizaţiei sindicale cer ministrului Traian Igaş să nu fie de acord cu mutarea poliţiştilor rutieri în subordinea consiliilor locale „deoarece această măsură este un atac la integritatea Poliţiei Române“, argumentează protestatarii.

image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite