Protest în faţa Catedralei Sf. Iosif faţă de ridicarea Cathedral Plaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 70 de persoane s-au adunat, azi, în faţa Catedralei Sfântul Iosif pentru a protesta faţă de continuarea lucrărilor la clădirea Cathedral Plaza. Protestatarii s-au adunat în faţa Catedralei Sfântul Iosif în jurul orei 11.30, cerând oprirea lucrărilor la Cathedral Plaza.

Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a precizat că acţiunea de protest nu a fost autorizată, iar în zonă este un echipaj de jandarmi, pentru a monitoriza situaţia.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti anunţau, în urmă cu o zi, că în toate bisericile catolice din Capitală vor fi trase clopotele simultan, începând de luni, de la ora 10.00, în semn de protest faţă de nerespectarea legii de către investitorii străini de la Millennium Building, care nu au întrerupt lucrările la Cathedral Plaza.

Aceştia spuneau că deşi lucrările de construcţie la Cathedral Plaza au fost declarate ilegale în 3 noiembrie, investitorii de la Millennium Building Development nu au întrerupt lucrările.

Curtea de Apel Suceava a admis, în 3 noiembrie, revizuirea cauzei în dosarul Cathedral Plaza. Instanţa din Suceava a admis acţiunea în sensul de "admitere a cererii de intervenţie, a cererii de revizuire, determinând rejudecarea acţiunii formulate de Arhiepiscopia Romano-Catolica şi admiterea acesteia", astfel că, în urma hotărârii, rămâne valabilă decizia Tribunalului Dâmboviţa, care a confirmat nelegalitatea ridicării construcţiei din Bucureşti.

Reprezentanţii Millennium Building Development au anunţat, ulterior, contestarea sentinţei Curţii de Apel Suceava privind revizuirea cazului Cathedral Plaza şi intenţia de a recupera în instanţă daunele de peste 22 de milioane de euro.

Millennium Building Development a calificat decizia Curţii de Apel Suceava privind revizuirea cazului Cathedral Plaza drept tardivă şi fără efecte directe asupra proiectului imobiliar, cladirea fiind deja finalizată la această dată


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite