Protest la Mitropolie împotriva Hotărârii 666

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coaliţia Împotriva Statului Poliţienesc organizează, astăzi, de la ora 12.30, pe Dealul Mitropoliei, un miting împotriva „Hotărârii Fiarei“. Actul normativ  care a stârnit mânia

Coaliţia Împotriva Statului Poliţienesc organizează, astăzi, de la ora 12.30, pe Dealul Mitropoliei, un miting împotriva „Hotărârii Fiarei“.

Actul normativ  care a stârnit mânia reprezentanţilor organizaţiei nonguvernamentale este Hotărârea de Guvern nr. 1566/15.12.2008. „Organizaţia noastră este deschisă tuturor persoanelor şi asociaţiilor dispuse să apere drepturile fundamentale ale românilor.

Este formată în prezent din mai multe organizaţii civice, printre care asociaţiile Adevăr şi Dreptate, Noua Dreaptă, Altermedia, Civic Media pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor şi Refugiaţilor (APADAR) şi Grupul Independent pentru Democraţie“, a  explicat unul dintre iniţiatorii protestului, avocatul Mihai Rapcea, membru fondator Noua Dreaptă şi vicepreşedintele APADAR.

Potrivit avocatului, numărul Hotărârii de Guvern „este numărul Fiarei pentru că, dacă adunăm primele două cifre ale HG 1566/15.12.2008, obţinem Hotărârea 666“. „Fiind zi liberă, ne aşteptăm ca la mitingul de azi să participe minimum 500 de persoane din toată ţara. În plus, pentru că acesta este programat la ora 12.30, vor participa mulţi  credincioşi după slujba care se termină la ora 12.00“, a explicat Rapcea.

El a  adăugat că „ideea de bază este că ne adunăm la Patriarhie pentru a ne manifesta solidaritatea noastră ca cetăţeni şi creştini în jurul Bisericii, nu împotriva ei“. Protestul se va încheia în jurul orei 14.30.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite