Proprietarii de iahturi nu mai primesc ajutor pentru încălzire!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care deţin autobuze, microbuze, şalupe cu motor sau iahturi nu pot primi bani de la Guvern pentru încălzire, în această iarnă. Dacă până în 2009 singurele condiţii pentru cei care beneficiază de ajutor pentru căldură era ca venitul pe membru de familie să fie între 155 şi 615 lei, aleşii statului au adăugat noi reglementări printr-o ordonanţă apărută în Monitorul Oficial luna trecută.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.5 din 2003 prevede ca familiile sărace cu venituri cuprinse între 155 şi 615 lei pentru fiecare membru, să beneficieze de ajutor financiar pentru căldură din partea statului, pentru a nu rămâne în urmă cu întreţinerea şi pentru a nu îngheţa de frig în plină iarnă.

Aleşii statului s-au gândit să adauge noi reguli la această ordonanţă, pentru a se asigura că niciun latifundiar sau proprietar de iahturi ori autobuze nu încearcă să fure statul!

Astfel Ordonanţa nr.86 apărută în Monitorul Oficial la sfârşitul lunii trecute prevede că ajutoarele nu se acordă persoanelor care deţin clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu, mijloace de transport - autoturisme care depasesc 1.600 cmc, autoutilitare, autocamioane de orice fel şi remorci, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, autobuze, microbuze (cu excepţia mijloacelor de transport adaptate ale persoanelor cu handicap).

De asemenea, cei care vor să beneficieze de ajutorul din partea statului nu au voie să posede utilaje agricole, depozite bancare de peste 3.000 lei sau tereneruri care depăşesc 1000 de metri pătraţi în zona urbană.

Potrivit noilor reglementări, la stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie şi, după caz, al persoanei singure, se iau in calcul toate veniturile nete realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de somaj, obligatii legale de întreţinere, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent şi alte creanţe legale, cu excepţia burselor de studiu şi a burselor sociale.

Persoanele cu venituri cuprinse între 155 şi 615 lei primesc ajutoarele

Ajutoarele se acordă atât pentru cei care sunt racordaţi la sistemul central cât şi pentru cei care folosesc lemne sau centrală proprie pentru încălzirea locuinţelor.

Astfel, compensările pentru persoanele care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centralizat variază între 10%, pentru familiile cu un venit lunar de maximum 615 lei pe lună şi 90% pentru cele cu cu venit de 155 de lei pe membru. Cererile, în acest caz, se depun la RADET:

Cei care folosesc centrale primesc între 19 lei şi 262 de lei pe lună, în funcţie de venit, bani ce pot fi ridicaţi de la sediile primăriilor de sector.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite