Bucureşti: Proprietarii blocului Millenium, obligaţi să schimbe faţada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinătorii clădirii Millenium Business Center trebuie să refacă „învelişul” folosind materiale impuse de proiect. Constructorii care au început reparaţiile au acoperit materialele arse cu plăci de aluminiu.

Clădirea Millenium Business Center de lângă Biserica Armenească va trebui refăcută la nivelul faţadei, atât din cauza distrugerilor provocate de incendiu, cât şi din cauza materialelor neconforme folosite iniţial de constructori.

„Potrivit proiectului iniţial, pentru acoperirea faţadei sunt necesare plăci speciale care nu trebuie să permită, în caz de incendiu, propagarea flăcării. Ele pot arde, dar trebuie să împiedice împrăştierea focului“, a declarat Constantin Epuran, inspector-şef adjunct în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC).

Lucrările de reparaţii la blocul de 19 etaje de lângă Biserica Armenească au început încă înainte de finalizarea raportului privind cauzele incendiului izbucnit la sfârşitul lunii iunie.

Potrivit reprezentanţilor ISC, lucrările au fost deja avizate, chiar dacă soluţia lucrării urmează a fi stabilită în perioada următoare de către reprezentanţii proprietarului şi autorităţi.

„Lucrările de reparaţii sunt autorizate în regim de urgenţă, ceea ce înseamnă că documentaţia va fi completată pe parcurs“, mai spus Epuran.

Reparaţii de mântuială
După ce o mare parte a faţadei a fost distrusă într-un grav incediu la sfârşitul lunii iunie, proprietarii Millenium Business Center repară clădirea acoperind materialele arse cu plăci de aluminiu.

„Reparaţiile la o asemenea clădire ar trebui realizate în baza unui proiect autorizat de organele de control din construcţii, de specialişti, pomieri şi de autorităţile locale. În acest moment constructorii doar acoperă polistirenul, întocmai ca o gospodină care ascunde mizeria sub covor“, a declarat profesor inginer Nicolae Noica, fost ministru al Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului.

El a menţionat că polistirenul folosit pentru anveloparea blocului Millenium era unul simplu deşi, potrivit proiectului, acesta ar fi trebuit să fie ignifugat, pentru a nu permite arderea. Lucrările de reparaţii au fost avizate atât de Direcţia de Control din cadrul Primăriei sector 2, cât şi de Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Contactaţi telefoni cei de la DEGI România au spus că deocamdată nu pot face niciun fel de comentariu legat de clădirea Millenium Business Center şi de stadiul lucrărilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite