Proiectul rezidenţial Asmitha Garden, îngropat în datorii: dezvoltatorul este somat să plătească 110 milioane de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul de locuinţe are datorii de circa 110 milioane de euro, din care 70 milioane euro către Alpha Bank. Administratorul judiciar al dezvoltatoriului susţine că vânzarea locuinţelor rămase disponibile ar putea acoperi jumătate din datorii. 

Dezvoltatorul proiectului rezidenţial Asmita Gardens, unul dintre cele mai mari ansambluri din Bucureşti, a intrat în noiembrie în insolvenţă la cererea Alpha Bank.

Conform raportului administratorului judiciar, au fost înscrise datorii de 101 milioane de euro, restul de nouă milioane de euro nefiind revendicate de creditori.

Principalul creditor este Alpha Bank, care deţine o pondere de 70% în totalul datoriilor, în timp ce dezvoltatorii proiectului, companiile Charlemagne din Marea Britanie şi Asmita Group din India, s-au înscris la masa credală cu 25 milioane de euro împreună.

Datoriile vor putea fi însă recuperate parţial, şi doar de către Alpha Bank, având în vedere că din vânzarea celor 412 de apartamente disponibile din totalul de 758 din complex s-ar putea obţine în cel mai bun caz circa 53 de milioane de euro, potrivit estimărilor lui Remus Borza, managing partner al firmei Euro Insol, susţine Mediafax.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite