Proiect inedit în Voluntari: Terapie cu măgăruși pentru copiii bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul reprezintă prima experienţă de pet-therapy cu măgăruşi din România şi va fi lansat mâine, la orele 11.00, la Centrul „Don Orione“ din Voluntari, în vecinătatea Bucureştiului.

„It’s Donkey Time!“ este un proiect coordonat de asociaţia nonprofit de utilitate socială italiană „Save the Dogs and Other Animals“, cu finanţare din partea Fundaţiei Paideia din Torino.

Acesta are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor orfani din centrul „Don Orione“, cu diferite nivele de handicap: de la sindromul down până la forme de paraplegie/tetraplegie asociate cu grav retard psihic.

Vor beneficia de terapia ghidată de un specialist şi copiii cu autism provenind din orfelinatele publice din împrejurimi, ca de asemenea, bătrânii din azilul alăturat.

La ceremonia de tăiere a panglicii vor fi prezenţi Ambasadorul Italiei în România, Mario Cospito, Ramona Badescu, Preşedinta Instituţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor, Carla Rocchi şi reprezentanţii tuturor asociaţiilor implicate în proiect.

„It’s Donkey Time!“ prevede utilizarea a patru măgăruşi special aleşi dintre cei 58 de la adăpostul gestionat de asociaţia „Save the Dogs“ de la Cernavodă, judeţul Constanţa, unde asociaţia non profit a Sarei Turetta activează din anul 2002.

Este vorba despre animale din satele româneşti care au fost salvate de la moartea prin înfometare şi rele tratamente, animale care datorită colaborării dintre asociaţia „Save the Dogs“ şi asociaţia britanică „Donkey Sanctuary“ au avut o a doua şansă.

Doi măgăruşi vor fi utilizaţi numai pentru activităţi de interacţiune ghidată cu copii, în timp ce ceilalţi doi vor fi dresaţi pentru a fi călăriţi cu ajutorul unor echipamente speciale primite din Anglia.

De asemenea, va fi prevăzută posibilitatea de a tracta cărucioarele cu un trailer, pentru a permite micilor oaspeţi aflaţi în cărucioare cu rotile să fie duşi la plimbare în incinta proprietăţii congregaţiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite