Proiect imobiliar, demarat cu scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La câteva ore de la turnarea pietrei de temelie a celui mai mare complex de agrement acvatic şi sportiv din România, amplasat pe Bulevardul Tineretului, au apărut şi contestaţiile.

Scandalul a fost iscat ieri, între Primăria Sectorului 4, unul dintre beneficiarii proiectului, şi Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), anunţat drept partenerul dezvoltatorului Bleu Ciel SRL.


În timp ce autoritatea locală, reprezentată de edilul Cristian Popescu-Piedone, anunţa avantajele construcţiei ce va fi amplasată în sectorul 4, şefii ALPAB comunicau presei sec: “Menţionăm că acţiunea de astăzi (ieri - n.r.) a Primăriei Sector 4 nu are un temei legal, având în vedere că nu mai există relaţii contractuale între Bleu Ciel şi ALPAB. Contribuţia ALPAB o reprezenta terenul pe care îl are în administrare din Parcul Tineretului”.

Astfel, mega-complexul de agrement Aqua Parc Bleu Ciel, unde ar fi trebuit să se construiască, până în luna august a acestui an, bazine în aer liber, nu mai are teren. Explicaţiile reprezentanţilor administraţiei din cadrul Primăriei Capitalei au adăugat că, la data 29.04.2009, ALPAB a încheiat un parteneriat public privat cu SC Bleu Ciel SRL, dar că în noiembrie 2010 acest contract a încetat din cauza neîndeplinirii obligaţiei de obţinere a autorizaţiei de construire de la Primăria Sectorului 4.

Piedone dă în judecată Primăria Capitalei şi ALPAB

La scurt timp de la anunţul făcut de ALPAB, primarul Piedone a avut o reacţie. “Voi acţiona în judecată atât Primăria Capitalei cât şi ALPAB-ul pentru prejudicial de imagine care mi-a fost adus. Eu am anunţat cetăţenii sectorului că vor beneficia de cel mai mare parc de acest gen, le-am spus că se vor înfiinţa locuri de muncă. Dacă primarul Oprescu nu a fost în stare să se trezească până la ora 12.00 şi să vină la tăierea panglicii, aşa cum a fost invitat, să nu mă pună pe mine să scot castanele din foc”, a declarat primarul sectorului 4. Popescu-Piedone a mai declarat că a eliberat autorizaţia de consrucţie la 8 martie, anul curent.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite