Programul protestului şi restricţiile de circulaţie din Capitală - Hartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestatarii se vor afla în Piaţa Victoriei la ora 10.00. O oră mai târziu vor pleca în marş pe traseul Bulevardul Magheru - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei, unde vor rămâne până la ora 17.30 ca să aştepte rezultatul votului de la moţiunea de cenzură.

Acţiunea lor va însemna blocarea traficului rutier în tot centrul Capitalei. Astfel, de la ora 7.00 până la ora 14.00 nu se va circula cu maşina pe Bulevardul Kiseleff, de la Piaţa Arcului de Triumf până la Piaţa Victoriei. Pe timpul marşului de protest, începând cu ora 10.30 până în jurul orei 14.00, traficul va fi restricţionat în totalitate atât pe traseul de deplasare a manifestanţilor, cât şi pe toate arterele de circulaţie care se intersectează cu aceste bulevarde.

De la ora 12.00 până în jurul orei 23.00 nu se va circula pe Calea 13 Septembrie, de la intersecţia cu Bulevardul Tudor Vladimirescu, pe Bulevardul Unirii, de la intersecţia cu Bulevardul Regina Maria, pe Bulevardul Naţiunile Unite pe Bulevardul Libertăţii, între Splaiul Independenţei şi Rond George Coşbuc, pe strada Izvor şi pe strada B.P. Hasdeu, de la Pod Hasdeu până la intersecţia cu Bulevardul Tudor Vladimirescu.

La finalul mitingului va fi restricţionat în totalitate traficul rutier pe Splaiul Independenţei, între Piaţa Unirii şi Pod Operă, pe ambele sensuri de mers. Restricţia va fi valabilă între orele 22.00 şi 23.00. Pe Dealul Mitropoliei sunt aşteptaţi azi peste 30.000 de pelerini. „Astăzi este apogeul pelerinajului pentru că îl prăznuim pe Cuviosul Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor. Sperăm că nu vom fi deranjaţi de manifestanţi pentru că pe Dealul Mitropoliei va fi atmosferă de rugăciune" , a declarat părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Până vineri, în ultima zi de pelerinaj, şoferii care circulă prin zonă trebuie să fie mai vigilenţi decât de obicei, pentru că mulţi dintre credincioşi, inclusiv micii comercianţi, se plimbă nestingheriţi pe lângă cozile împrejmuite de jandarmi.

În faţa haosului anunţat, autorităţile îndeamnă bucureştenii să meargă pe jos sau cu mijloacele de transport în comun care circulă şi ele pe trasee modificate. „Timp de câteva ore, circulaţia în Bucureşti se va face cu dificultate. Pentru a nu se crea blocaje majore, ambuteiaje şi situaţii de urgenţă, îi rog pe bucureşteni să evite pe cât posibil deplasările în ziua acţiunilor de protest. Şi dacă e neapărat nevoie să o facă, să folosească mijloacele de transport în comun", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Transportul public, suplimentat

În timp ce reprezentanţii Brigăzii de Poliţie Rutieră le recomandă şoferilor rute ocolitoare pentru a evita ambuteiajele, conducerile Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) şi Metrorex au anunţat că sunt pregătite să suplimenteze numărul mijloacelor de transport în comun în caz că va fi nevoie. Solicitarea a fost făcută zilele trecute şi de către primarul Capitalei, Sorin Oprescu. „Coordonăm atât devierea unor rute care vor fi afectate de miting, cât şi adaptarea la un eventual val de călători. Vom introduce mai multe trenuri în circulaţie", a declarat Brânduşa Raeceanu, purtător de cuvânt la RATB.

s
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite