Programele de studiu neautorizate dispar de astăzi. Vezi dacă specializarea ta va fi desfiinţată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facultăţile sunt obligate să închidă de astăzi programele de studiu neautorizate sau neacreditate, potrivit noii Legi a educaţiei.

Instituţiile de învăţământ, care nu se vor conforma prevederilor legii, vor intra în lichidare.  Studenţii care au fost înmatriculaţi la specializările care vor fi închise îşi pot termina studiile la aceleaşi specializări în alte instituţii de învăţământ.

Dispoziţiile cu privire la finalizarea studiilor sunt reglementate prin ordinul ministrului Educaţiei, la propunerea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

În plus, universităţile trebuie să realizeze în termen de şase luni noua Cartă universitară, adică regulamentele de organizare şi funcţionare a instituţiilor de învăţământ, în funcţie de Legea educaţiei.

Nomenclatorul domeniilor, a structurilor instituţiilor de învăţământ superior şi a specializărilor / programelor de studii universitare de licenţă acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu organizate de acestea

Hotărâre privind modificarea şi completarea HG nr. 749/2009 pentru aprobarea Nomenclatorului domeniilor, a structurilor instituţiilor de învăţământ superior şi a specializărilor / programelor de studii universitare de licenţă acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu organizate de acestea

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite