Tiberiu Niculae, programatorul heavy metal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tiberiu lucrează în domeniul IT de un an şi jumătate ca dezvoltator web. În restul timpului, exersează şi dă concerte cu trupa de heavy metal „Silver Bullet“.

Tânărul a absolvit liceul la profilul matematică-informatică, iar la facultate a continuat acest drum, studiind informatica ca domeniu de licenţă. Deşi nu a absolvit încă facultatea, Tiberiu lucrează de un an şi jumătate în cadrul unei companii, unde face dezvoltare web (web development).

„Eu fac aplicaţii web, adică fac programe ce folosesc baze de date, aplicaţii de editare si afişare pentru site-uri. Fac de la zero un site întreg, dar şi animaţiile necesare pentru o pagină de internet“, explică mândru Tiberiu. Cel mai bun exemplu este chiar site-ul trupei, www.myspace.com/trupasilverbullet, pe care l-a creat chiar Tiberiu.

A schimbat macazul pentru heavy metal

La început, Tiberiu şi prietenul lui, Silviu Bercuş, cântau heavy metal la chitarele acustice, în fiecare zi, pe banca din faţa blocului sau în parc şi aspirau la formaţii de renume precum „Metallica“, „Iron Maiden“ sau „Manowar“.

Împreună cu alţi băieţi, Tiberiu învăţa cover-uri după melodii de succes şi exersau într-un garaj de la capătul cartierului Militari, unde plăteau un om (pentru sală şi aparatura de acolo) ca să aibă grijă de instrumentele lor.

Anul acesta, la sfârşitul verii, tinerilor li s-a împlinit o mare dorinţă. Ultimul venit în trupă, Alexandru „Gomez“, a vorbit cu Sorin Turcu, manager general la „Stay Metal Forever“ şi astfel băieţii au cântat pentru prima oară pe o scenă.

Pe 27 noiembrie, trupa „Silver Bullet“ a cântat alături de „Highlight Kenosis“ şi „True Mind“, făcându-şi astfel marele debut pe scena muzicii româneşti. Următorul eveniment la care au participat a fost „Hard as a Rock“, din data de 19 decembrie, când băieţii au cântat alături de „Legacy“ şi „Upside Down“ în clubul Suburbia.

Publicul din România este pretenţios

Tiberiu recunoaşte că, în România, trupele de heavy metal şi cele care cântă stiluri mai noi derivate din acest gen se lovesc de reacţii negative din partea publicului.

„La noi în ţară publicul reacţionează în genul «Ah, alţii care cântă». Sunt multe formaţii care cântă pe stiluri derivate din heavy metal, ca de exemplu muzica gotică. Nu prea se duce lumea la astfel de concerte. Publicul este cam scârbit şi zice «Ah, uite-i şi pe ăia, ce au greşit acolo». Nu este o atmosferă încurajatoare întotdeauna, dar, din fericire, noi am avut parte de un public căruia îi place muzica noastră“, explică Tiberiu.

Profil Tiberiu Niculae

Născut: 5 ianuarie 1987, Brăila
Studii: Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti
Profesie: Asistent programator
Experienţă: Cântă la chitară bas din 2006
Familie: Are un frate mai mic, Ciprian

Ce-i place
Tiberiu este pasionat de fotografie şi îi place foarte mult să meargă cu bicicleta. De asemenea, îi place să cânte la chitară bas şi să facă drumeţii la munte. „Aş vrea să mai ajung încă o dată la Piatra Craiului, să fac creasta“, mărturiseşte Tiberiu. De asemenea, îi mai place să meargă la shopping.

Ce nu-i place

„Nu-mi place când prea mulţi oameni îşi dau cu părerea. Nu îmi place să ies prin cluburi. Nu-mi place zacusca. De asemenea, nu-mi plac oamenii prea serioşi deoarece eu sunt o fire veselă“, mai spune tânărul.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce influenţe ai avut în cariera muzicală?
În principal, m-au influenţat basiştii de la formaţiile mari, precum Cliff Burton de la „Metallica“, Joey DeMaio de la „Manowar“ şi Rex Brown de la „Pantera“.

Ce influenţe are muzica voastră?
Muzica noastră are influenţe de la „Judas Priest“, „Manowar“, „Iron Maiden“, „Metallica“, dar sună diferit de muzica lor. Muzica noastră sună a heavy metal, însă nu este copiată de la aceste trupe, deşi este destul de greu să scoţi ceva original în ziua de azi.

Ce muzică ascultă băieţii de la „Silver Bullet“?
Fiecare dintre noi ascultă genul sau muzica lui preferată. Eu ascult „Metallica“, „Pantera“, „Manowar“, Vladimir ascultă mai mult „Judas Priest“, iar Silviu ascultă „Motorhead“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite