Program pilot de after-school, în sectorul 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sector 6 va de săptămâna viitoare programul pilot "Şcoală după Şcoală". Programul se va desfăşura în toate şcolile şi liceele din reţeaua de învăţământ preuniversitar de stat din sectorul 6, în perioada 7 mai – 15 iunie.

Acest program pilot are menirea de a evalua solicitările şi nevoile elevilor şi păriniţilor, dar şi necesităţile de ordin material, financiar şi uman pentru aplicarea acestuia.

"Şcoală după Şcoală" va fi aplicat în totalitate din toamna acestui an, o dată cu debutul noului an de învăţământ şi are rolul de consolida sfera de cunoştinţe ale elevilor, de a accelera procesul de învăţare şi performanţă dar şi pentru a-i pregăti pentru viaţă.

Programul se adresează atât elevilor din învăţământul primar cât şi celor din învăţământul secundar.

Programul va fi organizat prin decizia consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, cu avizul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

 În învăţământul primar, programul cuprinde supravegherea şi îndrumarea în efectuarea temelor; recuperare pentru elevii cu dificultăţi congnitive, emoţionale, tulburări de limbaj, prin activităţi remediale, activităţi de dezvoltare pentru elevii capabili de performanţe, activităţi pe diferite domenii (arte, ştiinţe, sport, tehnologii) şi drumeţii, excursii, vizionări de spectacole.

În învăţământul secundar, programul conţine pachetul de activităţi pentru accelerarea învăţării şi performanţă, pachetul de activităţi de sprijin, pachetul de pregătire pentru viaţă, ateliere şi activităţi tematice.

Înscrierea elevilor în programul Şcoală după Şcoală se face pe baza cererii scrise a părinţilor/tutorilor legali ai elevilor, adresată oricărei unităţi de învăţământ care organizează acest program.

La înscriere, părintele/tutorele semnează cu directorul unităţii de învăţământ un contract de parteneriat în care sunt stipulate rolurile şi responsabilităţile atât ale părinţilor, cât şi ale şcolii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite