Bucureşti: Profesorii recomandă cărţile „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele 49 de titluri din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“ se află în casele bucureştenilor.

De când au apărut cărţile verzi, familia Marin din cartierul Eroii Revoluţiei are grijă să cumpere volumele în fiecare joi.

Dan şi Dana Marin, profesori de geografie la o şcoală din apropierea Capitalei, şi-au alcătuit o bibliotecă în care găseşti cele mai importante titluri din literatura română şi universală. Chiar dacă dispun de albume şi enciclopedii, s-au abonat la toate colecţiile editurii Adevărul. „Când au început să se vândă la chioşcuri cărţile, soţul meu era la coadă de la ora 5.00. Nu am ratat niciuna“, spune Dana Marin.

Citeşte şi:

Colecţia de carte „Adevărul“ a ajuns la numărul 50

Mulţi români din Franţa au colecţia "Adevărul"


Biblioteca „Adevărul“ are pe rafturi peste 12 milioane de cărţi

„Colecţia a deschis apetitul pentru lectură“


Împătimiţi ai lecturii, cei doi au citit primele 50 de titluri din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“, preferate fiind „Uragan asupra Europei“ şi „Idiotul“. „Dacă eu m-am bucurat de aceste poveşti minunate, vreau ca şi fetiţa mea să le cunoască. Trăim într-o societate care a uitat plăcerea lecturii şi aceste cărţi au deschis apetitul românilor pentru citit“, a afirmat Dan.

În biblioteca celor doi profesori nu mai este loc pentru alte 50 de volume, aşa că cei doi au mutat o parte dintre volume în dormitor. „Va trebui să cumpărăm încă o bibliotecă, mai ales că avem şi colecţia Disney, şi am început să colecţionăm şi albumele Pictori de geniu“, mărturiseşte profesoara.

Recomandări şcolare de la „Adevărul“

Pentru cei doi dascăli, utilitatea cărţilor este cu atât mai mare cu cât ei le recomandă şi elevilor. „Jules Verne cu a sa „Călătorie spre centrul pământului“ îi ajută mult pe copii să înţeleagă geografia, să vadă dincolo de hartă. Citind poveşti din toate colţurile lumii, cum este şi cea a lui Robinson Crusoe ei pot călători imaginar şi astfel acumulează cunoştinţe pe care le-ar învăţa mult mai greu din manual“, povesteşte Dana Marin.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite