Procurorul vrăjitoarelor rămâne după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au respins recursul lui Maximilian Bălăşescu. Magistratul a ajuns celebru după mai multe dosare grele instrumentate de-a lungul anilor.

Procurorul reţinut săptămâna trecută pentru luare de mită va rămâne în arest. El a făcut recurs împotriva mandatului de arestare preventivă emis pe numele său, dar judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au respins acţiunea. Este exact invers faţă de ceea ce credea el în urmă cu aproape patru ani, atunci când se supărase pe judecători pentru că nu au dispus arestarea unui important cap al lumii interlope.

„Cu legile din România şi cu o astfel de judecată, mai bine îmi dau demisia şi mă fac hoţ. Că oricum sunt sigur mai inteligent ca ei! Şi chiar dacă o să fiu prins, o să fiu pus liber de instanţă”, spunea Max Bălăşescu pe blogul său, dezactivat între timp, dar citat de presa online. Supărarea procurorului venea din dosarul în care îl ancheta pe Vasile Fierbântu (zis Sile Pietroi).

El a cerut în vara anului 2008 arestarea preventivă a suspectului, dar judecătorii au respins propunerea pe motivul că nu prezintă pericol social pentru ordinea publică.

Dosarul „Sile Pietroi“, încă neterminat

Deşi supărarea îi era mare în 2008 pentru că individul nu a fost arestat, dosarul nu a mai ajuns în instanţă. La începutul anului 2009, procurorul de caz Maximilian Bălăşescu declara presei că în scurt timp va întocmi rechizitoriul şi îl va trimite în judecată pe temutul Sile Pietroi. După încă doi ani, în ianuarie 2011, acelaşi Max Bălăşescu se pregătea în continuare să emită rechizitoriul în acest dosar. Între timp, lui Sile Pietroi i s-a revocat mandatul de arestare şi a fost pus în libertate.

Pe lângă infracţiunile cu violenţă, în dosarul lui Sile Pietroi mai sunt acuzaţii de înşelăciuni cu terenuri, locuinţe şi faţă de bănci, precum şi diverse servicii pe care le-ar fi făcut unor oameni politici în campania electorală pentru alegerile locale din 2008. Acţiunea de prindere a membrilor grupării conduse de Sile Pietroi a început în octombrie 2007, în urma unei sesizări de înşelăciune şi şantaj primite de la o persoană care a reclamat că aceştia l-au obligat să cedeze mai multe autoturisme luate în leasing. Împotriva membrilor grupării au fost înregistrate mai multe plângeri pentru tâlhărie, lipsire de libertate, tentativă de omor calificat, loviri şi alte violenţe şi ultraj contra bunelor moravuri. Procurorul Bălăşescu spunea presei în 2008 că Sile Pietroi a reuşit să îşi facă un anturaj cu care să îşi impună autoritatea, mai întâi în comuna ilfoveană Glina, unde a ajuns, prin ameninţări, să stăpânească majoritatea localnicilor.

Dosarul vrăjitoarelor

Vrăijtoarele Rada Mincă, zisă Melisa, şi Roxana Lider, zisă Vanessa, au fost au fost arestate preventiv în luna decembrie 2011, fiind acuzate de înşelăciune şi şantaj, existând mai multe plângeri împotriva lor. Printre victime se află şi Oana Zăvoranu, care ar fi fost păgubită de 450.000 de euro. Între timp, Oana şi-a recuperat o vilă din Dorobanţi şi autoturismul Porsche, ajunge în „proprietatea“ vrăjitoarelor în urma unor acţiuni de înşelăciune şi şantaj. În acelaşi dosar era cercetat şi cel care l-a denunţat pe Max Bălăşescu.
Potrivit DNA, Bălăşescu i-ar fi cerut denunţătorului nu mai puţin de 300.000 de euro pentru a-l scoate de sub acuzaţia de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, pe care i-o aducea în dosarul vrăjitoarelor Vanessa şi Melisa.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite