Procurorii cer arestarea a 30 de poliţişti acuzaţi de corupţie şi tortură!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au emis astă noapte ordonanţele de reţinere după o anchetă maraton. Astăzi, judecătorii vor decide dacă emit sau nu şi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au emis aseară ordonanţe de reţinere pentru nu mai puţin de 30 dintre cei 31 de subofiţeri acuzaţi de corupţie, complicitate la prostituţie şi la proxenetism, lipsire de libertate şi tortură. În cursul zilei de astăzi ei vor fi prezentaţi judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Ancheta maraton coordonată de 12 procurori a scos la iveală modurile de operare ale poliţiştilor de la Secţiile 1 şi 3. Aceştia cereau mită de la şoferii pe care îi luau la ochi în trafic, deobicei cu maşini de lux. Fie că şoferii încălcau reguli de circulaţie, fie că le căutau nod în papură, poliţiştii cereau mită pentru a nu-i amenda, susţin procurorii bucureşteni.

Aceeaşi poliţişti sunt acuzaţi că luau mită de la prostituate şi proxeneţi, pe care îi lăsau să ]şi desfăşoare activitatea ilegală contra unor sume de bani.

Un episod care i-a şocat pe anchetatori s-a petrecut în sediul Secţiei 3 Poliţie, acolo unde o tânără a fost torturată pentru a recunoaşte că este prostituată. De fapt, femeia era o poliţistă sub acoperire, care se afla "la stradă" pe post de prostitiată tocmai pentru a aduna probe împotriva poliţiştilor. Femeia a fost încătuşată, agresată, dezbrăcată şi ameninţată de către poliţiştii pe care îi urmărea. Chinul poliţistei sub acoperire a durat şase ore, aproape o noapte întreagă, iar procurorii au depus mărturia poliţistei sub acoperire la dosar.

Vom reveni

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite