Prinşi după ce au făcut bani cu 853 de firme cu datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt persoane, dintre care şapte bărbaţi şi o femeie, au prejudiciat statul român cu aproximativ 100.000 de lei, după ce au preluat 853 de firme cu datorii de peste un milion de euro la bugetul de stat.

Hoţii, şapte din Capitală şi unul din Târgovişte, dădeau anunţuri pe internet în care spuneau că doresc să preia firme cu datorii.

„După ce le promiteau patronilor acestora că intră în afacere şi că aduc o majorare de capital, deveneau şi ei acţionari. Apoi mai aduceau alţi oameni în afacere, tot dintre ai lor”, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul-şef, Christian Ciocan.

Primeau între 3.000 şi 10.000 de lei de la fiecare firmă

Ei sunt acuzaţi că în perioada septembrie 2009 - august 2010 ar fi preluat de pe internet peste 850 de firme. Ei primeau pentru fiecare firmă între 3.000 şi 10.000 de lei.   

După ce „intrau în combinaţie“, hoţii nu mai plăteau taxele la buget. Astfel, au creat un prejudiciu de 100.000 de lei.

Tâlharii, care îşi înfiinţaseră firme fictive au fost reţinuţi ieri, de poliţiştii bucureşteni, în urma a nouă percheziţii în Bucureşti şi Târgovişte.

Ei au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru evaziune fiscală. „Au fost eliberaţi astăzi, deoarece instanţa a decis cercetarea lor în stare de libertate“, a mai spus Christian Ciocan.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite