Primul mall din ţară scos la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul comercial City Mall din Piaţa Eroii Revoluţiei, aflat în procedură de faliment, va fi scos la licitaţie la sfârşitul lunii martie, cu un preţ de pornire de 33 milioane euro, potrivit Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), lichidatorul judiciar.

 Mallul a intrat în faliment în luna noiembrie 2010 deoarece firma care îl deţine, Victoria Holding, nu a putut achita costurile financiare pe care le-a presupus achiziţionarea City Mall în 2006. Acum, trei bănci finanţatoare ale proiectului au de recuperat peste 41 de milioane de euro.
„Am decis menţinerea activităţii în încercarea de a păstra plusul de valoare al unui bussines în funcţiune. Astfel, acest activ se va vinde ca un bussines în viaţă, reprezentând o premieră în România”, a declarat Radu Lotrean, managing partner CITR. El a adăugat că există mai mulţi investitori interesaţi de cumpărarea centrului.

Un faliment răsunător

 „City Mall a fost destabilizat, la început, din cauza lipsei unui plan coerent de marketing, iar apoi i-a scăzut şi mai mult valoarea de piaţă din cauza celorlalte două centre care s-au ridicat în zonă, Sun Plaza şi Grand Arena”, a explicat expertul imobiliar Radu Zilişteanu.

Miercuri seara, când, teoretic, sălile de cinema ar trebui să fie umplute de cinefili, datorită preţului la jumătate al biletului, Cityplex era gol. „Avem două locuri rezervate, însă, dacă la ora 18:30 nu se confirmă locurile, nu vă putem lăsa în sală. Sunteţi singurul spectator”, a încercat să ne explice una dintre casiere.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite