GALERIE FOTO Primele trupe autohtone confirmate pe afişul B’ESTFEST Summer Camp 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şuie Paparude, OCS, Travka, Magnolia, Coma şi Sarmalele Reci sunt primele trupe autohtone ce şi-au anunţat prezenţa la B’ESTFEST Summer Camp, alăturându-se astfel numelor deja confirmate pe afişul festivalului - Skunk Anansie, Flogging Molly, Roger Sanchez, Mika, Lamb, Asian Dub Foundation, Pendulum, House of Pain şi Hadouken.

Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola, B’ESTFEST Summer Camp se va desfăşura în perioada 1-3 iulie, la iarbă verde, pe islazul comunei Tunari, lângă lacul Pasărea.

ŞUIE PAPARUDE (2 iulie)

Fondata la începutul anilor ’90, trupa Şuie Paparude se număra printre pionierii muzicii electronice din România. Aflându-se într-o permanenţă evoluţie, trupa a trecut de-a lungul timpului atât prin schimbări de componenţă, cât şi de sound, activând în formula actuală - Michi, Bean şi Dobrică, din 2009. Şuie Paparude a lansat anul trecut albumul “E suflet în aparat”, ce cuprinde 16 piese, inclusiv single-urile “Cea mai bună zi” şi “Soundcheck”.

OCS

image

OCS (1 iulie)

Trupa Omul cu Şobolani (OCS) a fost înfiinţată în anul 1997. A lansat până în prezent şapte materiale discografice, peste 20 videoclipuri, fiind considerată una dintre cele mai bune trupe de rock alternativ din România. În luna aprilie a acestui an trupa a lansat videoclipul piesei “Pseudofabula”, o reinterpretare după legendarul grup românesc Roşu şi Negru. Piesa este primul single de pe albumul “Retro”, ce va fi lansat în curând în format digital.

Travka Foto: Bogdan Dincă

image

TRAVKA (2 iulie)

Înfiinţată în anul 2004, trupa Travka a lansat primul material discografic doi ani mai târziu, urmat însă de o bruscă despărţire între 2005 şi 2006. După o perioadă incertă, în primăvara anului 2010, trupa revine plină de energie şi creativitate, lansând anul acesta două noi single-uri – “E cineva în oraşul acesta” şi “Fetele-n lună”.

Magnolia

image

MAGNOLIA (2 iulie)

O prezenţă mai nouă pe scena muzicală autohtonă, Magnolia este proiectul “de suflet” al Ralucăi Leahu, cunoscută atât pentru activitatea sa muzicală, cât şi ca DJ şi prezentator de radio şi TV. Alături de Dan Leahu – chitară şi synth, Radu Anghel la bass şi Bogdan Moroşanu la tobe, Magnolia manipulează sunetele şi pendulează între stiluri, rezultatul fiind un sound fresh, în care stilul retro se îmbină cu influenţele electro, pop, soul şi chiar rock.

Coma

image

COMA (1 iulie)

Infiintata la sfarsitul anului 1999, Coma se numara printre primele si cele mai apreciate trupe de rock alternativ din Romania. De-a lungul timpului trupa a lansat trei albume – “Somn” in 2001, “Nerostitele” in 2006 si “Light”, doi ani mai tarziu, precum si numeroase hit-uri -“Nu vreau fetito casa”, “Brusli vs Vandam”, “In mine in soapta”,”Coboara-ma-n Rai”  “”sau “Canta-mi povestea”.  Albumul “Light“ contine 11 piese unplugged ce au fost incluse pe albumele precendente, reorchestrate insa intr-o maniera diferită.

Sarmalele Reci Foto: Vlad Toma

image

SARMALELE RECI (3 iulie)

Una dintre trupele de referinţă ale rock-ului românesc, Sarmalele Reci s-a format în anul 1993, reprezentând un produs muzical tradiţional, cu un stil aparte şi non-conformist. Cu o carieră de 18 ani, 7 albume şi hit-uri precum “Violeta”, “Gaşca de la Bloc” , “Ţara te vrea prost” sau “Şpriţ de vară”, Sarmalele Reci s-a impus ca una dintre cele mai originale şi iubite trupe ale rock-ului românesc.

Biletele pentru festival sunt disponibile la preţurile de 125 de lei biletul de o zi, 265 de lei abonamentul de 3 zile şi 15 lei voucherul de camping, acestea putând fi achiziţionate online, de pe www.myticket.ro sau din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau The Ark (Uranus 150).

De asemenea, elevii şi studenţii care vor să meargă cu gaşca la festival, pot beneficia de o reducere de 50% din preţul biletelor. Mai multe detalii şi informaţii referitoare la B’ESTFEST 2011 sunt disponibile pe www.bestfest.ro, dar şi pe paginile oficiale de Facebook şi Twitter.

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite