Prime de până la 2.000 de lei pentru olimpicii ilfoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 250 de elevi care au obţinut distincţii la diferite materii au fost recompensaţi ieri cu sume între 500 şi 2.000 de lei. Banii au fost daţi de către Consiliul Judeţean Ilfov, care i-a premiat şi pe dascălii îndrumători.

Nina Mălăeru şi Mădălina Cârstea sunt două olimpice care au participat ieri la gala de premiere a elevilor eminenţi din judeţul Ilfov, găzduită la Casa de Cultură din localitatea Snagov.

Au fost premiaţi 239 de copii, din care 15 au primit distincţii la olimpiadele faza naţională. Olimpicii naţionali au primit câte 2.000 de lei, iar cei judeţeni, în funcţie de performanţă, între 500 şi 2.000 de lei.

Nici dascălii care i-au îndrumat şi ajutat pe elevii care au ajuns la faza naţională nu au fost uitaţi, aceştia primind tot câte 2.000 de lei.

“Nu cred până nu văd”

Nina Mălăeru, o elevă de clasa a VIII-a la Şcoala numărul 2 din comuna ilfoveană Moara Vlăsiei, a ajuns până la faza pe ţară la olimpiada de Limba şi Literatura Română, unde a luat menţiune.

“M-am aşteptat la ceva mai mult, la subiecte mai importante. Am învăţat foarte mult şi ne-au căzut subiecte de creaţie”, a spus Nina.

Ea a adăugat că, datorită examenului, a fost prima oară când a plecat departe de casă şi că i-a fost destul de greu. Despre premiul în bani pe care l-a primit, tânăra olimpică a spus deschis că “până nu văd premiul, nu cred nimic”.

După ce a primit 2.000 de lei, Nina a declarat că iniţiativa autorităţilor locale “este un lucru bun pentru educaţie, poate aşa vor stimula şi alţi elevi să participe la olimpiade”. Ea va pune banii deoparte pentru vacanţa de vară.

Olimpiadă fără apă caldă

Experienţa olimpicilor din timpul deplasărilor prin ţară a fost grea nu doar din cauza emoţiilor. Mădălina Cârstea, o tânără în vârstă de 17 ani, elevă în clasa a IX-a a Grupului Şcolar Dumitru Dumitrescu din Buftea, olimpică naţională la franceză, a povestit cum a fost concursul la limba franceză, pentru care a plecat cinci zile la Iaşi.

“Am fost cazaţi la un cămin din Iaşi, dar la periferia oraşului, la un kilometru de mers pe jos de prima staţie de transport în comun, drum care trebuia să îl facem ca să putem vizita ceva. Despre condiţii, ce pot spune? Cinci zile nu am avut apă caldă”, a spus amuzată Mădălina.

 Despre premiile obţinute în “cariera” de olimpic, ea a explicat că “până acum am primit doar un tricou pe care era scris «Olimpicii Şcolii Româneşti», o floare şi câteva diplome”.

Vestea că, de data aceasta, va primi un premiu de 2.000 de lei a primit-o cu neîncredere. “Când am citit scrisoarea, am crezut că este vorba despre o promisiune deşartă, dar m-am înşelat. Este o motivaţie prin care arătăm că învăţatul poate aduce bani”, a mai spus tânăra.

image

M-am aşteptat la subiecte mai importante, dar ne-au căzut subiecte de creaţie. Banii primiţi îi voi păstra pentru vacanţa de vară

image


Nina Mălăeru
elevă

image

Până acum am primit doar un tricou pe care era scris «Olimpicii Şcolii Româneşti», o floare şi câteva diplome

image


Mădălina Cârstea
elevă

239 de elevi olimpici au primit  premii în bani pentru rezultatele obţinute în anul şcolar 2007-2008.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite