Primarul Piedone, control – fulger în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Cristian Popescu – Piedone a organizat astăzi un control – fulger în incinta Liceului „Gheorghe Şincai”, a Şcolii Generale nr. 74  şi a Grădiniţei nr. 192 „Pisicile Aristocrate” ca să verifice rapiditatea forţelor de intervenţie.

Edilul a vrut astfel să testeze viteza de reacţie şi modul în care se intervine în cazul producerii unor incidente cu violenţă în cadrul respectivelor unităţi de învăţământ.

El a dorit să verifice şi procentul de instalare, cât, mai ales, starea de funcţionare a butoanelor de panică.

Primarul Piedone, control – fulger în şcoli

La simularea unei situaţii de urgenţă, el s-a declarat mulţumit de timpii de reacţie ai autorităţilor şi companiilor de pază implicate, dar le vrea îmbunătăţite.

Astfel, de mâine, angajaţii Direcţiei de Administrare a Şcolilor Sector 4 vor pune la dispoziţia Poliţiei Naţionale şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti o listă cuprinzând adresele tuturor unităţilor de învăţământ din Sector, astfel încât să fie reduşi la minim timpii de reacţie.

Primarul Piedone, control – fulger în şcoli

În acelaşi timp, conducerea Direcţiei de Administrare a Şcolilor Sector 4 va demara un amplu proces de verificare a tuturor punctelor şi echipamentelor de stingere a incendiilor din unităţile de învăţământ.

Şi asta deoarece din 4 extinctoare identificate în cadrul Şcolii Generale nr. 74, două nu funcţionau, iar găleţile care ar fi trebuit să conţină nisipul necesar stingerii eventualelor incendii erau goale. 

Primarul Piedone, control – fulger în şcoli

O altă solicitare a Primarului Cristian Popescu – Piedone a vizat intensificarea colaborării între Poliţia Comunitară Sector 4 şi Poliţia Naţională, Jandarmerie şi companiile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul pazei şi protecţiei unităţilor de învăţământ din Sectorul 4.

„În calitate de Comandant al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 4 voi continua să organizez astfel de acţiuni, pentru a verifica „pe viu” capacitatea de reacţie a tuturor celor care au responsabilităţi în domeniu. Adevăratul test nu este simularea unei situaţii de urgenţă , anunţată în prealabil, când toate echipele de intervenţie aşteaptă semnalul la colţul străzii, ci, este cel neanunţat. Doar inopinat, putem verifica în mod real capacitatea de reacţie şi modul de intervenţie a factorilor responsabili de siguranţa copiilor noştri în instituţiile de învăţământ”, a declarat Cristian Popescu – Piedone, primarul Sectorului 4.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite