CARACATIŢA PENALĂ: Edilii din Snagov şi Jilava, alături de vicepreşedintele CJ Ilfov , au fost reţinuţi. Aceştia au pretins 1,6 milioane de euro într-o afacere cu terenuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După audierile ce au durat până azi noapte târziu, procurorii DNA au emis pe numele lor ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

În calitate de primar al comunei Jilava, inculpatul Mladin Adrian (UNPR) i-a pretins unui om de afaceri suma de 500.000 euro din care, la data de 19 septembrie 2011, a primit 50.000 euro, pentru ca, abuzând de prerogativele funcţiei, să dispună întocmirea, de către Comisia Locală de Fond Funciar, a unui plan parcelar în care să fie incluse toate terenurile denunţătorului  în suprafaţă totală de 23,8 ha, iar loturile să fie alipite.

De asemenea, Mladin s-a angajat să îşi exercite  influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra directoarei Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov pentru a o determina să avizeze planul parcelar şi să emită documentele cadastrale în vederea alipirii terenurilor în cauză.

La data de 28 iulie 2011, inculpatul Mladin Adrian  l-a determinat pe finul său, Szasz Ovidiu, să încheie un contract de cesiune fictiv, la notariat, cu denunţătorul prin care acesta din urmă să îi cedeze drepturile asupra a două terenuri. În realitate, acest contract a fost încheiat doar pentru a garanta şi a ascunde săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În contextul în care întocmirea planului parcelar trena, a intervenit şi Muşat Apostol (PDL) , primar al comunei Snagov, care a lăsat să se creadă că are influenţă asupra primarului Mladin Adrian şi asupra directorului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare Ilfov şi că, în virtutea acestei influenţe, ar putea să grăbească demersurile de obţinere a documentelor cadastrale pentru denunţător. În schimb, i-a pretins denunţătorului, direct şi  prin intermediar, suma de 1.100.000 euro.

Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea pentru 24 de ore a primarilor Mladin Adrian, Muşat Apostol, a vicepreşedintelui CJ Ilfov, Roman Gheorghe, (UNPR)dar şi a complicilorSzasz Ovidiu, Cuţaru Eugenia, Curpene Roxana). La  data de 21 decembrie 2011, cei şase urmează a fi prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite