Bucureşti: Tarifele practicate în parcările Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria spune că vrea să redea spaţiul public bucureştenilor şi în acest sens a început o acţiune prin care vrea să-i înlăture pe cei de la Dalli de la administrarea parcărilor cu plată din Capitală. Deja au recuperat o parte din ele, dar bucureştenii tot nu se bucură pentru că şi parcările administrate de Primărie percep aceeaşi taxă ca şi SC Dalli

Taxa pentru o oră de parcare este de 1,5 lei, fie că este vorba de parcările administrate de municipalitate, fie că este vorba de cele din subordinea societăţii comerciale.

Cei care parchează în parcările din Capitală nu sunt doar bucureşteni.
Iulian este din Constanţa, dar vine des în Bucureşti şi ştie de disputa dintre Primărie şi Dalli. „La noi se iau bani la barieră, la voi la parcări. Nu trebuie să mănânce şi ei o pâine caldă?”, întreabă, retoric, tânărul.

Oamenii îşi imaginează că dacă lasă maşinile într-o parcare cu plată, beneficiază şi de unele facilităţi, cum ar fi siguranţa că îşi găsesc maşinile aşa cum le-au lăsat. „Măcar să fie în siguranţă, dacă dai nişte bani şi să dipară şi hoţii ăştia care îţi iau banii aiurea. Adică, dacă le ia, măcar să le administreze cum trebuie”, spune Marinel Anitonean,

Maşinile nu sunt însă asigurate în niciun fel, după cum scrie şi pe tichetul pe care îl primeşti în momentul efectuării plăţii din partea angajaţilor PMB: „Administraţia străzilor asigură DOAR locul de parcare". Nici SC Dalli Exim SA nu asigură integritatea autovehiculelor. „Doar spiritul moral al angajaţilor asigură bunurile din maşini“, spune Daniel Gâlbea, angajat al primăriei din parcarea cu plată din Strada Batiştei.

Şoferii şi-ar dori mai multe facilităţi în momentul în care îşi lasă maşinile într-o parcare cu plată. În primul rând să răspundă cineva dacă dispar bunuri din maşini. „Nu e bine nici cu unii, nici cu alţii. Nu îţi asigură nimeni niciun fel de securitate. Plătim nişte servicii inexistente. După ce că platim impozite pentru maşini, ne mai iau şi banii pe parcări. Impozitele alea pentru ce le mai plătim?”, spune George M., care foloseşte des parcarea din faţa Ateneului Român.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite