Bucureşti: Un muncitor a fost grav rănit la sediul Primăriei sectorului 1 din Banu Manta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un muncitor a fost grav rănit azi dimineaţă, după ce o porţiune din tavanul sediului din Banu Manta al Primăriei Sectorului 1 s-a prăbuşit peste el.

UPDATE 08:24

Potrivit Agerpres, bărbatul lucra la renovarea sediului care a fost distrus în mare parte de un incendiu produs în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Bărbatul lucra la etajul trei al clădirii în momentul în care un zid s-a prăbuşit peste el. Deocamdată nu se cunosc cauzele exacte care au dus la producerea accidentului mortal.

Bărbatul a fost resuscitat de medicii de pe ambulanţă şi aceştia au reuşit să-l stabilizeze.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 8.46

Purtătorul de cuvânt ISU Bucureşti, Anca Onofrei, a declarat la Realitatea TV că „muncitorul a fost resuscitat timp de 25 de minute pentru că la sosirea echipelor de intervenţie acesta nu prezenta puls. Bărbatul a fost stabilizat de medici şi a fost transportat la spital“. Ea a explicat şi că „O bucată de zid din plafonul tavanului dintr-o încăpere a Primăriei sectorului 1 s-a prăbuşit peste muncitor atunci când a încercat să facă reparaţii la plafon“.

UPDATE 9.06
Informaţii furnizate de Anca Onofrei, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, pentru „Adevărul de Seară“:

Accidentul s-a produs în jurul orei 7.40 la fosta clădire a Primăriei Sectorului 1, în dreptul etajului 3. Muncitorul se afla pe o schelă în momentul în care o porţiune din tavan a căzut peste el.

Cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit cu 5 maşini, dintre care trei ambulanţe de la SMURD (una dintre ele avea medic) şi două maşini cu apă şi spumă.

Muncitorul a făcut stop cardio-respirator când tavanul a căzut peste el şi timp de 25 de minute a fost resuscitat de echipajul de pe ambulanţă. Medicii au observat o îmbunătăţire a stării bărbatului când acesta a început să aibă puls. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Floreasca din Capitală, iar starea lui este stabilă.

UPDATE 9.30


Un muncitor de 54 de ani, din Bucureşti, care lucra joi dimineaţă, la etajul III al clădirii Primăriei sectorului 1, din Banu Manta, a fost grav rănit după ce o grindă s-a prăbuşit peste el, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

La faţa locului au sosit echipaje ISU, SMURD şi ale Ambulanţei. Potrivit lui Ciocan, cadrele medicale de pe o ambulanţă SMURD au încercat să-l resusciteze pe rănit, dar viaţa acestuia este în pericol întrucât a fost lovit în zona capului.

Inspecţia de stat în construcţii în construcţii va deschide o anchetă pentru aflarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul de muncă.

Până în prezent nu se cunoaşte dacă muncitorul purta echipament de siguranţă pentru munca la înălţime.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1, Alexandru Ichim, a declarat pentru AGERPRES că după ce a fost resuscitat, muncitorul a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul de urgenţă Floreasca.

UPDATE 10.00

Informaţii furnizate de Christian Ciocan, putătorulul de cuvânt al Poliţiei Capitalei: Muncitorul are 58 de ani şi este din Bucureşti. Un tavan din lemn s-a prăbuşit peste el.

Potrivit unor surse de la Spitalul Floreasca, bărbatul va intra în operaţie în jurul orei 10, deoarece are ruptură de plămân (pleurostorm). În momentul de faţă, bărbatul este sedat şi se află la Terapie Intensivă pentru mai multe investigaţii. Aceleaşi surse din interiorul spitalului Floreasca au spus că bărbatul are şi o ruptură de aortă şi este în stare foarte gravă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite