Primăria şi-a dat cu stângul în dreptul cu parcările Dalli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei a preluat parcările de la firma Dalli, dar, în loc să câştige mai mult, uneori iese şi în pierdere. Dacă în 2008 municipalitatea primea de la firma lui Cocoş aproximativ 400.000 de lei pe lună fără să facă nimic, în ianuarie 2010, când administraţia locală s-a ocupat direct de locurile de parcare, a reuşit „performanţa“ să iasă cu 15.000 de lei în pierdere.

Primăria Capitalei a preluat vara trecută 101 de parcări cu 3.055 de locuri de la firma care le administrase timp de 14 ani până în acel moment, Dalli Exim SA.

Primarul General al Municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu, a anunţat atunci cu „surle şi trâmbiţe“ această reuşită. „Am creat o structură în cadrul Administraţiei Străzilor (Direcţia Parcări – n.red.) care să poată gestiona parcările Bucureştiului, în interesul dumneavoastră. Primăria a reuşit să dea domeniul public în folosul bucureştenilor“, a declarat cu mândrie edilul-şef al Capitalei.

Peste jumătate din încasările Dalli mergeau la Primărie
Lucrurile au început, însă, să meargă din ce în ce mai prost. Deşi municipalitatea a scăpat de intermediari, ajungând să administreze singură locurile de parcare, a început să facă mai puţini bani decât primea înainte de la Dalli fără să mişte un deget.

Înainte de iulie 2009, înţelegerea cu firma condusă de omul de afaceri Dorin Cocoş era ca administraţia locală să primească 55,5% din totalul încasărilor.

Această sumă intra în buzunarul municipalităţii, „curată“, adică fără să se scadă alte taxe, impozite sau salarii. Toate aceste cheltuieli erau suportate din cei 44,5% care rămâneau firmei Dalli.

După ce societatea a fost scoasă din afacere, toate aceste cheltuieli au trecut în „cârca“ Primăriei, odată cu totalul încasărilor.

În pierdere în luna ianuarie
Astfel, în septembrie 2008, Dalli a încasat aproximativ 700.000 de lei. Din aceştia, Primăria a primit 387.178 de lei (55,5%). Peste un an, când parcările au intrat în administrarea directă a Administraţia Străzilor, au fost încasaţi doar 431.470 de lei, adică aproximativ 60% din cât ieşea înainte.

Din această sumă, primăria a cheltuit cu salariile, utilităţile şi alte costuri de întreţinere, în total, 180.444 de lei, aceasta fiind suma „curată“ care a intrat în buzunarul municipalităţii. Adică chiar mai puţin de jumătate decât au intrat înainte, când se ocupa Dalli.

Apogeul ineficienţei serviciului de la Administraţia Străzilor de a face bani din cele peste 3.000 de locuri pe care le au în subordine a fost atins în ianuarie 2010, când cheltuielile au depăşit veniturile. Astfel, Primăria a încasat în acea lună 215.167 şi a avut costuri de 231.332 de lei, astfel pierderile fiind de aproximativ 15.000 de lei.

Citiţi explicaţia municipalităţii cu privire la această situaţie în Adevărul de mâine-dimineaţă!!!



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite