Primăria face drum unui mall din Chitila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii municipali au aprobat, ieri, un proiect prin care se va moderniza infrastructura din zona Chitila, acolo unde se va cosntrui complexul comercial Colosseum. Deşi e buget de criză, iar străzile din centrul Capitalei sunt pline de gropi, primăria investeşte în infrastructura unei zone mai puţin aglomerate doar ca să faciliteze accesul la un mall.


Primăria Capitalei intenţiona să încheie un contrat de cooperare cu firma Nova Imobiliare care vrea să construiască un mall în zona Chtiliei. Municipalitatea urma să primească, de pe urma colaborării, o grădiniţă pentru copii şi un aşezământ pentru asistenţă şi îngrijirea persoanelor vârstnice.

La schimb, primăria se obliga să suporte, din bugetul propriu cheltuielile cu reabilitarea drumului până la parcarea mall-ului, în valoarea de 13 milioane de euro.

ele două înţelegeri au fost transpuse în două proiecte supuse ieri aprobării consilierilor municipali. Aceştia au respins primul proiect care prevedea obligativitatea investitorului de a dona grădiniţa şi centru pentru bătrâni municipalităţii, dar au aprobat investiţia de 13 milioane de euro pe care primăria o va face pentru „îmbunătăţirea reţelei stradale locale şi extinderea reţelei de tramvai necesare dezvoltării Complexului Colosseum”.

Astfel, mall-ul primeşte gratis modernizarea infrastructurii.

Investiţie inutilă
Astfel, se va moderniza segmentul din Şoseaua Chitila cuprins între Strada Laminorului şi Şoseaua de Centură şi se vor executa lucrări de amenajare a intersecţiilor Şoseaua Chitila cu strada Godeanu şi Şoseaua Chitila cu Strada Aeroportului.

De asemenea, pe strada Godeanu urmează să fie executate două pasaje subterane. „Investiţia nu se justifică. Cu mai puţin de 13 milioane de euro ne făceam noi grădiniţă şi cămin pentru bătrâni. Se investeşte în infrastructura unei zone puţin circulate faţă de altele”, ne-a declarat consilierul PSD, Victor Stan. Consilierii PDL, pe de altă parte, consideră investiţia oportună pentru cetăţenii care vor avea locul de muncă în incinta mall-ului.

Anul trecut, în toamnă, investitorii anunţau că proiectul Colosseum reprezintă o investiţie de circa 350 de milioane de euro şi va fi construit în două faze. Prima presupune construirea unui parc comercial cu suprafaţa de 58.000 de metri pătraţi, iar apoi va fi dezvoltat un mall de 140.000 de metri pătraţi, cu peste 480 de magazine şi 8.500 de locuri de parcare. Lucrările ar urma să dureze 12 luni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite