Primăria Capitalei câștigă "războiul" cu omizile păroase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul General, Sorin Oprescu, a cerut şi astăzi Centrului de Protecţie a Plantelor un raport privind situaţia combaterii atacurilor masive de Hyphantria Cunea (omida păroasă), înregistrate în Capitală, au anunțat reprezentanții municipalității care au precizat că numărul sesizărilor este în scădere.

Specialiştii Centrului de Protecţie a Plantelor au acţionat și astăzi cu substanţe fitosanitare, utilizate la concentraţia lor maximă, în sectoarele 3, 4, 5 şi 6, preconizându-se că săptămâna următoare fenomenul să fie stopat.

Reprezentanții Primăriei Capitalei spusn că au fost înregistrate 58 de sesizări, după cum urmează, numărul lor scăzând de la o zi la alta:Sector 3 - 24 sesizări, Sector 4 - 14 sesizări, Sector 5 - 12 sesizări, Sector 6 - 8 sesizări.

De asemenea, până în acest moment au fost soluţionate 362 sesizări, urmând ca mâine, specialiştii să se ocupe de alte 112 solicitări înregistrate.

Echipele se deplasează în teren în funcţie de sesizările primite, termenul de finalizare al acestora fiind de 48 de ore.

Specialiștii spun că din cauza condiţiilor meteo din ultima perioadă a fost favorizată înmulţirea acestor omizi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite