Amendă de 200.000 de lei pentru Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a fost amendată de către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) cu amenzi totale de 200.000 de lei pentru nerespectarea regulilor privind achiziţia unor lucrări.

UPDATE 18.40: ALPAB contestă sancţiunea
În baza prevederilor legale, ALPAB anunță că împotriva procesului verbal de constatare a fost făcută plângere contravențională care a fost înaintată la Judecatoria Sectorului 1. Primul termen va avea loc în luna octombrie. „Plângerea împotriva procesului verbal de constatare a fost înaintată în termenul legal, la 15 zile de la data comunicării acestuia. Până la judecarea dosarului nu se va plăti amenda“, este opinia oficială a şefilor ALPAB.
De asemenea, au mai fost sancţionate şi spitalele CF2 şi Witting cu 45.000 lei, respectiv 35.000 lei.

ALPAB, administraţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei, a contractat de la firma Soluţii Urbane Bucureşti, în schimbul a 726.605 euro, lucrări de reparaţie, recondiţionare şi punere în funcţiune a mai multor ceasuri stradale, dar contractantul a furnizat benficiarului două ceasuri şi nu lucrări de reparaţie, conform caietului de sarcini.
 
De asemenea, ANRMAP a constatat că ALPAB a restricţionat în acest caz concurenţa prin criteriile de calificare şi de selecţie, precum şi prin solicitarea ca ofertanţii să aibă o cifră de afaceri de trei ori mai mare decât valoarea contractului.
 
Aceleaşi nereguli privind procedura de achiziţie au fost constatate de ANRMAP şi la achiziţia de către ALPAB a unor lucrări de reparaţie, recondiţionare, înlocuire şi punere în funcţiune a unor fântâni arteziene. Contractul, în valoare de 723.389 euro, a fost atribuit şi în acest caz firmei Soluţii Urbane.

Contracte mai mici şi mai multe pentru a scăpa de licitaţie
 
Potrivit preşedintelui ANRMAP, Cristina Trăilă, ALPAB a achiziţionat direct servicii de dezinsecţie şi dezinfecţie pentru ştrandurile Dâmboviţa, Berceni şi pentru băile Giuleşti şi Griviţa, precum şi servicii igenizare pentru propriul sediu prin trei contracte împărţite sub pragul de 15.000 euro, pentru a nu fi utilizate procedurile de cerere de ofertă sau licitaţie publică. Beneficiarul celor trei contracte a fost firma Servicii T.M. Otopeni.
 
Aceeaşi modalitate a fost folosită de către ALPAB pentru achiţionarea de servicii asemănătoare pentru fântâna Senatului, fiind atribuite firmei Soluţii Urbane Bucureşti, doar pentru acest obiectiv, patru contracte sub 15.000 euro.
 
ALPAB a ignorat totodată prevederi legale şi la servicii de amenajare sau igienizare achiziţionate pentru mai multe parcuri din Capitală.
 


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite