Bucureşti: Primăria face liste pentru zahăr gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 45.000 de persoane cu handicap grav şi aproape 2.000 de salariaţi cu venit minim vor primi alimente gratuit.

Beneficiarii îşi pot ridica pachetele de la direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului de sector, în funcţie de adresa de domiciliu.

Persoanele cu venit minim garantat şi persoanele cu handicap vor primi, începând de marţea viitoare, câte 13 kilograme de făină din partea autorităţilor. De asemenea, de la sfârşitul lunii viitoare, ei vor beneficia de câte cinci kilograme de zahăr.

Pachetele, ridicate cu buletinul şi cu talonul

Pentru a-şi ridica pachetele, beneficiarii trebuie să se prezinte cu cartea de identitate şi cu talonul de pensie în original şi cu o copie a acestora sau cu fluturaşul de salariu şi o copie a acestuia.

Banii pentru ajutoare provin din stocurile de intervenţie comunitară destinate categoriilor de persoane defavorizate din România.

Aceste pachete pot fi ridicate de la direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului din sector, în funcţie de unde îşi au domiciliile beneficiarii.

De unde pot fi ridicate produsele

Astfel, bucureştenii care se încadrează într-una dintre cele două categorii sociale şi locuiesc în sectorul 1, îşi pot ridica pachetele de pe Bulevardul Mareşal Averescu numărul 17, unde se află Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din sector.

Cei care locuiesc în sectorul 2 se pot îndrepta către direcţia de la ei din zonă, situată pe strada Şelari numerele 11 – 13, sau pot contacta serviciul pentru mai multe detalii la numărul de telefon: 021.262.22.02.

Bucureştenii cu venit minim garantat sau cei cu handicap grav sau accentuat din sectorul 3 îşi pot ridica pachetele de făină şi zahăr de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 numerele 12 – 14, sau pot afla mai multe detalii apelând numărul de telefon 0725.126.100.

Cei din sectorul 4 pot merge pe Aleea Ciceu numărul 12, în cadrul Complexului de Servicii Sf. Spiridon, de luni până joi, între orele 8.30 şi 16.30, şi vineri până la ora 14.00. Reprezentanţii primăriei au declarat că au în vedere prelungirea orarului şi un program special de a duce pachetele la domiciliu persoanelor cu handicap grav, care nu se pot deplasa până la primărie.

Persoanele cu handicap şi bucureştenii care câştigă salariul minim din sectorul 5 pot merge la sediul DGASPC de la adresa Bulevardul Regina Elisabeta numărul 29 – 31.

Cei din sectorul 6 sunt aşteptaţi pe strada Drumul Sării numărul 2, pentru a-şi ridica pachetele.

Pensionarii şi şomerii beneficiază de aceeaşi ofertă


Vârstnicii din sistemul public de pensii care nu obţin mai mult de 400 de lei lunar şi toţi şomerii din Capitală beneficiază de aceleaşi ajutoare materiale din partea autorităţilor. Oamenii au început să-şi ia de ieri cele 13 kilograme de făină, iar cele cinci kilograme de zahăr pot fi ridicate de la sfârşitul lunii viitoare. Pachetele se găsesc la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, situat pe strada Sălcetului nr. 5.

Câteva zeci de persoane erau ieri-dimineaţă adunate în faţa instituţiei pentru a primi alimentele promise.
Pensionarii s-au declarat mulţumiţi de oferta autorităţilor. “La pensia mea de 380 de lei lunar nu mă descurc cu toate cheltuielile lunare, aşa că este foarte bine că s-au gândit şi cei de la Primărie să ne acorde şi nouă nişte ajutoare”, a spus Maria Rudei, pensionară din zona Tineretului.

Şi Constantina Calotescu a fost încântată de faptul că primeşte făină gratuit. “Suntem săraci şi bătrâni, aşa că orice ajutor, chiar şi făină şi zahăr, date fără bani înseamnă enorm”, a declarat pensionara, în vârstă de 64 de ani, venită să-şi ridice pachetul împreună cu un nepot. “Am avut noroc cu el că eu stau tocmai în Pantelimon şi nu ştiu cum m-aş fi descurcat”, a mai spus bătrâna.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite