Primăria Sector 1 apără controversatul proiect "Catholic Plaza"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea îl contrazice pe primarul Chiliman

solicitat, în 16.02.2005, emiterea unui nou certificat de urbanism. (...) Acest Plan Urbanistic Zonal a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti prin Hotărârea nr. 213/29.09.2005, poziţia 17. (...) Reamintim că ziarul Adevărul a expus pe larg situaţia de la "Sfântul Iosif", prezentând pericolele în care se va afla Catedrala, după cazul cunoscut de la Biserica Armenească.
"Investitorul a depus la dosarul de autorizare toate avizele şi acordurile solicitate, precum şi documentaţia de urbanism faza Plan Urbanistic Zonal, Primăria Sectorului 1" şi primarul Andrei Ioan Chiliman a fost obligat să emită autorizaţia de construire în termen de 30 de zile de la data înregistrării cererii, se mai spune în comunicatul primăriei. "Cât timp Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în calitate de emitent, sau o instanţă judecătorească nu suspendă în vederea revocării Planul Urbanistic Zonal din anul 2005, respectiv autorizaţia de construcţie emisă în mod legal în baza acestuia, Primăria Sectorului 1 nu poate fi acuzată de rea-voinţă în cazul acestei construcţii", se mai arată în comunicatul primăriei.

Legea nu a fost respectată
Oficialii Arhiepiscopiei Romano-Catolice nu au dorit să comenteze explicaţiile primăriei. Ei spun că punctul lor de vedere a fost exprimat deja. Totuşi, referitor la precizarea primăriei că nu era nevoie de acordul lor privind aprobarea construcţiei, i se reaminteşte primarului Andrei Chiliman că, potrivit Legii 50 din 1991, este necesar "acordul vecinilor" pentru construcţii cu "mai multe subsoluri şi cel puţin zece niveluri", adică tocmai situaţia construcţiei de la Catedrală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite