Bucureşti: Primăria strânge bani pentru Ciomu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea intenţionează să dea în judecată Ministerul Sănătăţii pentru recuperarea daunelor în cazul medicului care a lăsat infirm un pacient. Cei 500.000 de euro pe care Primăria îi va plăti vor fi recuperaţi prin reţinerea unei sume din venitul lunar al doctorului, din vânzarea apartamentului acestuia şi cu banii de la minister.

Bucureştenii vor plăti timp de trei ani 500.000 de euro pentru greşeala medicului Naum Ciomu. Curtea de Apel Bucureşti l-a obligat pe doctorul „taie penis“, în noiembrie anul trecut, să plătească despăgubiri morale victimei sale. Execuţia este îndreptată împotriva Spitalului „Burghele“, întrucât medicul Ciomu nu poate acoperi despăgubirile.


Spitalele din Capitală au fost însă preluate de municipalitate, la iniţiativa primarului general Sorin Oprescu, de la Ministerul Sănătăţii. Astfel, sumele vor fi plătite din bugetul local. „Suma este de 500.000 de euro, însă nu s-au încheiat negocierile cu victima. Cel mai probabil, anul acesta vom plăti 200.000 de euro“, a explicat directorul Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Capitalei, Marius Savu.

„Intenţionăm să dăm în judecată Ministerul Sănătăţii“
Banii vor fi recuperaţi de către Administraţia Spitalelor de la Naum Ciomu, în instanţă. „I se va opri lunar o sumă de bani sau poate că i se va scoate la vânzare apartamentul. Dacă nu plătim despăgubirile, Spitalul „Theodor Burghele“ poate fi executat silit şi se poate închide “, a mai spus Savu.

El a adăugat că Primăria intenţionează să dea în judecată şi Ministerul Sănătăţii pentru a recupera o parte din bani. „În 2004, când s-a petrecut incidentul spitalul se afla în administrarea ministerului, nu al primăriei“, a explicat Savu.

„Cu banii ăia făceau grădiniţe“
Bucureştenii sunt revoltaţi că daunele în cazul Ciomu vor fi plătite din taxele lor. „Nu am mai auzit de aşa ceva! Cum adică să plătesc eu că un nebun l-a nenorocit pe unul tăindu-i penisul. E o aberaţie! Medicul să plătească pentru greşeală”, a declarat Maria Nicolae, o bucureşteancă. „După ce că e vai de capul nostru, abia trăim de pe o zi e alta, mai plătim şi pentru aberaţii! Cu banii ăia făceau grădiniţe, că tot am un nepoţel care a rămas pe dinafară la stat din cauza locurilor prea puţine“, a mai spus şi o pensionară.

Pentru ca astfel de situaţii să fie evitate pe viitor, reprezentanţii Administraţiei Spitalelor intenţionează să-i responsabilizeze mai mult pe medici prin poliţe de asigurare mai scumpe.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite