Primăria Capitalei nu mai percepe taxă hotelieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din acest an, taxa hotelieră de 3% din veniturile provenite din cazare a fost eliminată, Primăria Capitalei renunţând astfel la încasări de peste 2 milioane de euro pentru întregul an.

 Decizia a fost transmisă turoperatorilor printr-o scrisoare adresată la sfârşitul lunii trecute Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc de către Direcţia Generală de Dezvoltare şi Investiţii a Primăriei Municipiului Bucureşti. În document se arată că în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 31 mai 2010 proiectul privind taxele şi impozitele locale aplicabile în Bucureşti a fost respins de consilieri.

Potrivit normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal, neadoptarea hotărârii până la data de 31 mai presupune că taxa hotelieră nu se plăteşte în anul următor. Consilierul Horia Scarlat a explicat pentru “Adevărul de Seară” că neperceprea acestei taxe poate atrage investitori străini. “E adevărat că putem pierde o sumă de bani însă câştigăm mai mult prin eventualele investiţii. Faptul că un oraş nu percepe taxă hotelieră îl face mai accesibil din punct de vedere turistic”, a declarat consilierul.


Eliminarea taxei îi poate face pe unii hotelieri să micşoreze preţul de cazare însă acest lucru nu este obligatoriu. “Eliminarea taxei va ajuta la rentanbilizarea tarifelor de cazare şi la scăderea acestora cu 3%”, a declarat Radu Enache, proprietarul lanţului hotelier Continental.
Taxa hotelieră este stabilită de consiliile locale şi este cuprinsă între 0,5% şi 5% din încasările provenite din cazare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite