Primăria Capitalei şi Vier Pfoten au semnat un nou protocol de colaborare pentru sterilizarea animalelor fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei şi Fundaţia pentru protecţia animalelor Vier Pfoten au semnat un protocol pentru lansarea unei noi campanii de sterilizare a animalelor fără stăpân din Bucureşti, care va dura un an.

Campania va debuta la 1 septembrie şi va consta în prinderea, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea antirabică şi marcarea cu crotaliu a animalelor fără stăpân de pe străzile Bucureştiului.

Medicii veterinari ai Vier Pfoten vor efectua sterilizările în clinica adăpostului deţinut de Primăria Capitalei în Bulevardul Theodor Pallady nr. 262, dar şi în clinicile mobile ale fundaţiei. După perioada postoperatori,e animalele vor fi returnate în locul din care au fost luate.

În baza protocolului, fundaţia se angajează să sterilizeze gratuit câinii şi pisicile fără stăpân, iar municipalitatea garantează faptul că angajaţii, contractorii şi subcontractorii săi nu vor iniţia acţiuni de ucidere, maltratare sau otrăvire a acestora.

Ultima campanie de sterilizări derulată de Vier Pfoten în Capitală a avut loc în perioada septembrie 2010 - martie 2011, în baza unui protocol similar. Până la extinderea la nivelul întregii Capitalei, Vier Pfoten va continua campania începută în luna martie în sectorul 6.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite