Prigoană vrea să schimbe numele Poliţiei Comunitare în Garda Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul independent Silviu Prigoană vrea schimbarea numelui Poliţiei Comunitare în Garda Primăriei. Propunerea i-a fost făcută parlamentarului chiar de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, în luna decembrie a anului trecut.

Poliţia Comunitară, sau Locală, cum se autointitulează instituţia, ar putea fi rebotezată. Silviu Prigoană a făcut un proiect de lege pentru redenumirea instituţiei în Garda Primăriei, care va fi propus astăzi în Parlament.

Ideea i-a venit politicianului după o discuţie, din iarna acestui an, cu purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul-şef Christian Ciocan. „În luna decembrie, Silviu Prigoană m-a întrebat ce ar mai fi de făcut pentru poliţie. Eu i-am sugerat schimbarea numelui Poliţiei Comunitare pentru a nu mai fi confundată cu Poliţia Naţională. El a ţinut cont şi astăzi m-a sunat şi m-a întrebat ce părere am. Cred că este o idee foarte bună să se numească Garda Primăriei, denumire la care s-a gândit chiar dumnealui“, a declarat Christian Ciocan, pentru „Adevărul de Seară“.

De asemenea, politicianul va mai propune un proiect de lege pentru creşterea fermintăţii poliţiştilor. El nu a putut fi contactat pentru a explica ce înseamnă acest lucru.

Reprezentanţii Poliţiei Comunitare nu sunt de acord cu această propunere. „La nivel european s-a stabilit încă din 2004, în vederea descentralizării, ca fiecare stat în parte să-şi înfiinţeze Local Police (Poliţa Locală) pentru asigurarea ordinii publice în localitatea respectivă. Noţiunea de gardă nu îşi are rostul. Îşi aveaa rostul în Evul Mediu, probabil, când existau gardienii cetăţii“, a declarat Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţei Comunitare din Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite