FOTOGALERIE Prietenii se adună la Madame Pogany

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amestec de industrial şi clasic, un meniu ce se schimbă în fiecare zi, preparate „tunate”, DJ, concerte şi degustări de vin, sunt elementele ce compun noul local Madame Pogany din strada Banu Antonache.

Din Bulevardul Dorobanţi intri pe strada Puţul lui Zamfir şi la capăt coteşti către stânga. Aproape de Piaţa Floreasca, la parterul unor clădiri de birouri, câţiva arhitecţi tineri au reamenajat spaţiul fostului club Gaia.

Barul de zi cu bucătărie urbană Madame Pogany se află este locul potrivit pentru o ieşire cu prietenii, dar şi pentru o întâlnire de afaceri, în timpul zilei. Acum este complet schimbat, stilizat, totul fiind conceput pentru ca cei care-i trec pragul să socializeze, să se simtă ca acasă. Chiar şi mesele au fost aşezate în aşa fel încât să poţi sporovăi cu prietenii.



Spaţiul, aproximativ 300 metri pătraţi, a fost împărţit astfel încât să poţi să iei masa cu familia, pe terasă sau înăuntru, dar şi să sorbi o cafea liniştit, în Wine & Ice Cream Bar. „Am vrut să folosim spaţiul ca un tot unitar, uşor minimalist, şi am mers pe ideea de socializare. Am creat o Masă a Prietenilor în zona centrală a restaurantului şi am gândit că oricine voia să se aşeze aici trebuia să-şi aducă un scaun de acasă”, spune Răzvan Iliescu, manager Madame Pogany.

Un mix de elemente şi arome

Odată ce ai trecut pragul localului, vei fi salutat cu căldură, pentru că aici toată lumea se cunoaşte cu toată lumea. Mai mult, întâlnirile de afaceri se potrivesc de minune cu ambientul. Poate că de vină sunt pereţii gri, cu instalaţiile la vedere, combinaţi cu ziduri vopsite în verde crud, decoraţi cu două tablouri, copii, picturi desprinse din şcoala olandeză veche.

Madame Pogany

„Ideea cu tablourile a fost a lui Dinu Patriciu. În plus, patronul a fost cel care a desenat şi a conceput terasa. El a propus ca spaţiul din exterior să nu fie la nivelul străzii, ci mai jos cu 40 de centimentri, aşa încât clienţii să fie rupţi total de ce se întâmplă în stradă”, mai spune Răzvan Iliescu. Lemnul de mesteacăn a fost ales pentru scaune şi mese, iar plantele care alcătuiesc un adevărat zid verde sunt lavanda şi ienupărul.



Lumina este foarte importantă într-un restaurant. La Madame Pogany, arhitecţii care s-au ocupat de design au ales 18 vaze din ceramică de Marginea pe care le-au întors şi le-au agăţat deasupra tejghelei de bar pe post de lămpi. Încă un plus pentru localul din Floreasca este muzica, în surdină. Dacă la cafenelele din centrul oraşului muzica bubuie în timpanele mesenilor, aici decibelii nu deranjează.

O echipă cu imaginaţie

Spaţiul localului, un amestec ordonat de elemente, oferă un meniu diferit în fiecare zi. Meniul zilei costă 25 de lei, iar felurile principale sunt reinterpretate de fiecare dată. „Bucătăria urbană pe care o promovăm este alcătuită din preparate tradiţionale, cu produse proaspete, din piaţă, servite cu vinuri româneşti de bună calitate. Neavând un Chef  încercăm să alcătuim o echipă cu imaginaţie. Cei patru bucătari se joacă cu preparatele austro-ungaro-româno-greceşti”, spun managerii.

Madame Pogany
English Fruit Cup
image
image

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

În ceea ce priveşte meniul, puteţi alege peşte (file de Dorada cu piure de lămâie – 34 de lei), pui asiatic (24 de lei), iar ca desert o Banana Boat Sundae (20 de lei). Nu trebuie să plecaţi fără să gustaţi din salată de linte şi sfeclă, cu ceapă verde şi sparanghel (20 de lei), un fusion de arome, şi-i musai de savurat cu un pahar de vin roşu Terra Romana (15 lei). Preparatele zilei sunt anunţate din timp, pe pagina de facebook a localului, iar în fiecare marţi sunt degustări de vin sau de băuturi spirtoase.

Tort cu Madame Pogany
image
Madame Pogany

CLIK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite