Previziuni pentru Bucureşti: tren pe sub pământ, metrou la Tunari şi grădină zoologică la Ciurel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua viziune de dezvoltare a Capitalei prevede, pe lângă autostrada suspendată, şi două gări noi, trenuri care circulă pe sub pământ, metrou la Giuleşti şi Tunari, dar şi o grădină zoologică la Ciurel.

Viitorul în Bucureşti, în materie de transport urban, aparţine trenurilor. Odată cu proiectul autostrăzii, prezentat de către primarul Sorin Oprescu, au fost oferite şi informaţii despre un alt proiect important care se are în vedere, şi-anume construirea unei eurogări pentru un tren TGV care ar urma să străbată Capitala.

Totodată s-a discutat şi despre traficul rutier de suprafaţă, care ar trebui înlocuit cu cel feroviar subteran, pentru că, spun arhitecţii, Gara de Nord, unde trenurile au capăt fix, nu mai este eficientă, relatează b365.ro.

Proiectul autostrăzii suspendate realizat pentru municipalitate propune și realizarea unei gări la Pipera, în imediata vecinătate a nodului rutier Petricani ce va fi creat după construirea autostrăzii suspendate.

Dezvoltarea transportului feroviar în București se va face şi el concomitent cu cea a metroului. În planurile proiectanților au fost menționate trei noi magistrale de metrou.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite