Preţuri mici la fructele şi legumele de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ale ţării, alţii din comunele de la marginea Bucureştiului au o ofertă bogată.Cumpărătorii, care ştiu cum "merge piaţa", iau de pe acum toate cele necesare pentru iarnă, ca să nu fie

ale ţării, alţii din comunele de la marginea Bucureştiului au o ofertă bogată.
Cumpărătorii, care ştiu cum "merge piaţa", iau de pe acum toate cele necesare pentru iarnă, ca să nu fie nevoiţi ca, peste o lună, să plătească aproape dublu pentru aceeaşi marfă.

Gogoşarii - în jur de 2 RON, castraveţii - 1.5 RON, preţul mediu
Tarabele sunt pline de gogoşari şi castraveţi, sacii încărcaţi îşi aşteaptă cumpărătorii, iar vânzătorii îşi strigă marfa. În medie, preţul unui kilogram de gogoşari este 2 RON. În Piaţa 1 Mai, aceştia pot costa şi 2.5 RON. La Crângaşi, gogoşari "frumoşi", cum îi lăuda vânzătorul, sunt 1.8 sau 2.2 RON. Dacă în Piaţa Vitan sau la Piaţa Virtuţii din zona Crângaşi aceştia costă 2 RON, în Domenii ajung şi la 2.5 RON. "Dacă eşti băiat deştept cumperi de acum, că-i mult mai ieftin, că în noiembrie o să ne ardă bine la buzunar", ne-a explicat un cumpărător motivul pentru care preferă să-şi pună de pe acum murăturile. Cei care iau cantitate mare pot avea noroc şi de o reducere. "Dacă luaţi mai mult vi-i dau mai ieftin", spune o bătrână. Cei mai ieftini castraveţi se găsesc în Piaţa Crângaşi: 1 RON/kg., aproape la toate tarabele. La Piaţa Vitan, kilogramul nu scade sub 1.5 RON, dar poate ajunge şi la 1.8-2 RON. La Piaţa Progresul, ca şi la Big Berceni, castraveţii costă între 1.5 şi 2 RON, în timp ce în Pieţele 1 Mai şi Domenii, kilogramul este 2 RON.

Strugurii străini, la preţ dublu faţă de cei româneşti
În majoritatea pieţelor se găsesc struguri pentru toate gusturile. Diferenţa este, însă, la preţ. În Piaţa 1 Mai, strugurii din Grecia costă 6.5 RON, în timp ce soiuri din Vrancea sau ceasla sunt 1.5, 2 sau 2.5 RON. Soiuri precum afuz ali, hamburg sau cardinal costă, în Piaţa Virtuţii, 3 RON/kg. Tot aici, se găsesc şi mere româneşti la 1 RON, cele golden fiind 5-6 RON.
În Piaţa Domenii, strugurii din soiul afuz ali sau tămâioasă costă 4 RON/kg., iar soiurile străine încep de la 3-4 RON şi ajung şi la 7 RON. Merele Voinea sunt 2 RON, goldenul fiind între 4 şi 6 RON. Prunele costă între 1.1, 1.6 RON la Crângaşi, dar pot ajunge şi la 3 RON, în Piaţa Vitan. Perele româneşti costă, la Piaţa 1 Mai, 2 RON.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite