Preţul apartamentelor continuă să scadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apartamentele din Bucureşti s-au tranzacţionat în luna aprilie la preţuri medii cu 13% mai mici decât în perioada similară a anului trecut. Costul garsonierelor este în picaj, după ce la început de an se prefigura o revigorare a pieţei pe acest segment.

Locuinţele de două camere şi garsonierele se ieftineasc, în timp ce preţul pentru  trei camere stagnează, indică ultimul raport de monitorizare imobiliară realizat de site-ul AnunţuriParticulari.ro pentru luna aprilie. Preţurile medii solicitate de proprietarii de locuinţe din Capitală s-au redus în aprilie cu până la 13% faţă de aceeaşi lună din 2010.

“Deşi în februarie şi martie preţurile garsonierelor dădeau semne de creştere, preţul mediu pentru acestea se reîntoarce la situaţia de început de an 2011, scăzând sub nivelul lunii ianuarie. Astfel, proprietarii solicită un preţ mediu la vânzare de 37.350 de euro. Garsonierele s-au devalorizat cu 13% în ultimele 12 luni, cu 23% în 24 de luni sicu 51% în ultimele 36 de luni”, se arata în raport. .

În cazul apartamentelor cu două camere, rapoartele de monitorizare punctează un nou minimum. La un cost mediu de 57.900 de euro, scăderea este de 2% faţă de nivelul din martie şi cu 13% comparativ cu aceeaşi  perioadă a anului trecut.    

Preţul mediu de strigare pentru apartamentele cu trei camere rămâne constant faţă de luna martie, la o valoare de circa 81.400 euro. Raportat la anii precedenţi acesta continuă să fie în scădere, cu o variaţie de 11% în comparaţie cu luna aprilie a anului 2010 şi de 47% faţă de aprilie 2008.

Într-un oarecare câştig au ieşit luna trecută proprietarii de apartamente cu patru camere, care au făcut tranzacţii la un preţ mediu de 105.000 de euro, cu 4% peste media din luna anterioară. Cu toate acestea, dacă ne uităm la aprilie 2010, acest tip de case s-au ieftinit cu 9% .”Datorită valorilor mari ale preţurilor şi al numărului mic de oferte pentru locuinţele cu patru camere, fluctuaţiile observate aici sunt mai puternice, se explică în raportul .
 

În ceea ce priveşte numărul de locuinţe de vânzare, în luna aprilie, în Bucureşti,au fost  disponibile  peste 1.800 de apartamente. Cele mai multe au fost apartamentele de două camere, în număr de 733 de unităţi, urmate de cele de trei camere- 573 de unităţi. Numărul garsonierelor scose la vânzare în aprilie a scăzut până la 377, iar apartamentele de patru camere până la un volum de 160 de unităţi. În aprilie 2011 s-au scos pe piaţă aproape de două ori mai puţine oferte decât în aceeaşi lună a anului 2008 şi chiar mai puţine decât în 2007 când preţurile erau în creştere. Acest lucru ne face să concluzionăm că evoluţia descendentă a preţurilor nu este dată de numărul mare de oferte, ci de volumul redus al cererii, se mai precizează în analiza site-ului.


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite