Preşcolari rămaşi pe tuşă după ce au fost acceptaţi la grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că a trecut o lună de la începerea anului şcolar, unele grădiniţe nu şi-au deschis încă activitatea. Grădiniţa nr. 231 din sectorul 3, de pildă, îşi ţine copiii acasă pentru că nu are îngrijitoare şi bucătar să se ocupe de micuţi.

Părinţii care au copiii la Grădiniţa nr. 231, în corpul construit recent de Primăria Sectorului 3, au ajuns în pragul disperării după ce de o lună îşi ţin copiii acasă, deşi cei mici s-au numărat printre norocoşii care au prins un loc la grădiniţă în acest an. Cu toate că instituţia de învăţământ are din acest an un nou corp,  lipsa de personal auxiliar nu a permis ca el să fie dat în folosinţă,  pentru că posturile sunt blocate, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 34, din aprilie 2009.

„Ni s-a spus că grădiniţa este închisă până când vor fi deblocate posturile de bucătar şi de îngrijitor. Până atunci, îmi ţin copilul la bunici. Micuţa abia aşteaptă să meargă la grădiniţă, să intre în colectivitate. Nu e normal ca posturile să rămână blocate“, a spus mama unui copil, Loredana Lefter.

Grădiniţa închisă are toate dotările
Directorul instituţiei de învăţământ şi oficialii Inspectoratului Şcolar Bucureşti sunt însă optimişti. Directorul grădiniţei, Valeria Minculescu, a explicat că în noul corp al instituţiei de învăţământ vor învăţa 166 de micuţi. „Doar corpul nou al grădiniţei este închis, în cel vechi avem copii. Corpul nou are toate dotările, implicit dormitoare şi sală de mese. Aşteptăm doar să se rezolve situaţia cu personalul. Eu cred că se va rezolva curând situaţia“, a spus Valeria Minculescu.

Contactaţi de „Adevărul de Seară“, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti susţin că au făcut toate demersurile către Ministerul Educaţiei pentru a se rezolva situaţia cât mai repede. „În urmă cu două săptămâni am făcut cerere la minister şi până luni aşteptăm un răspuns“, a explicat inspectorul general adjunct, Nicolae Nuţu.

Excedent de preşcolari
Grădiniţa nr. 231 nu este un caz singular. Şi alte instituţii de învăţământ preşcolar din Bucureşti se confruntă cu lipsa personalului auxiliar. Asfel, are numai o bucătăreasă şi o singură îngrijitoare în condiţiile în care în instituţie sunt circa 350 de micuţi. Dacă unele grădiniţe aşteaptă să se deblocheze posturile pentru a angaja bucătari şi îngrijitoare, altele nu mai pot angaja deşi raportul dintre preşcolari şi personalul auxiliar este mare. „Avem 366 de copii, în condiţiile în care ar fi trebuit 260, însă au fost atât de multe cereri încât nu am putut refuza părinţii“, a declarat directoarea Grădiniţei 40 Viorica Oneţ.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite