A fost ales cel mai bun vin din România. Află care este licoarea şi cât de veche este FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a treia ediţie a concursului „Premiile de Excelenţă Vinul.ro" şi-a desemnat câştigătorii. Cea mai mare notă din concurs l-a obţinut vinul Riesling Sirena Dunării 2001, de la Vinarte.


Decernarea „Premiilor de Excelenţă Vinul.ro 2011" a avut loc, ieri, la restaurantul din incinta Arenelor BNR, cei mai importanţi producători şi importatori de vinuri fiind prezenţi la eveniment. Timp de trei zile juriul, format atât din degustători români, cât şi din 14 specialişti străini, au degustat peste 330 de vinuri disponibile pe piaţa din România.


Click pe imagini pentru galeria foto

Vinurile analizate în cadrul concursului au fost împărţite în două secţiuni - cele înscrise de producători şi cele cumpărate de echipa vinul.ro de pe rafturile magazinelor. „Am vrut să validăm calitatea vinurilor la care are acces consumatorul", explică Cezar Ioan, iniţiatorul proiectului vinul.ro. Probele intrate în concurs au fost selecţionate în funcţie de palierele de preţ, categorie, culoare şi rest de zahăr.
2000 de litri, din zece hectare de vie

Cea mai mare notă din competiţiea fost obţinută de vinul Riesling Sirena Dunării, peste 92,5 puncte. „Este o recunoaştere a produselor Vinarte", a afirmat Costel Cainamisir, directorul de vânzări. Acesta a explicat şi câteva dintre calităţile vinului alb care i-a desemnat pe cei 25 de juraţi să-i acorde note foarte mari. "Sirena" este obţinut din struguri supramaturaţi, culeşi în luna noiembrie. „Este un vin doc - cib (n.r. de origine controlată cules la înnobilarea boabelor). Ca să producem 1.800 - 2.000 de litri, sunt culese, manual, zece hectare ", mai spune Costel Cainamisir.

La categoria vinuri roşii seci, cu preţul cuprins între 10 şi 15 euro, marea medalia de aur a fost obţinută de Merlot Domniţa Ruxandra 2009 de la Oenoterra, un alt vin care a obţinut unul dintre cele mai mari punctaje. „Pentru acest an, recomand vinurile roşii din arealul Dealul Mare", sfătuieşte Viorel Chiricuţă, administratorul Oenoterra.

La această ediţia a Premiilor de Excelentă Vinul.ro au fost acordate două Mari Medalii de Aur (peste 92,5 puncte, din 100 posibile), ambele pentru vinuri româneşti, 40 Medalii de Aur (87-92,5 puncte) şi 60 Medalii de Argint (84-87 puncte). Din cele 102 medalii acordate, 70 au fost decernate unor vinuri româneşti.

Premiile de Excelenţă Vinul.ro
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite