Pregătirile pentru organizarea finalei UEFA Europa League, pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pregătirile pentru organizarea finalei UEFA Europa League au intrat pe ultima sută de metri, a anunţat azi Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

"Intrăm începând de azi într-o stare de atenţie mărită, acum fiecare detaliu e important. Ştim care sunt aşteptările UEFA, ştim care sunt aşteptările publicului şi vă asigur că cel puţin până acum am făcut tot ceea ce ţinea de noi şi tot ceea ce trebuie pentru ca acest eveniment să se desfăşoare impecabil", a spus Oprescu.

Primarul Capitalei a mai anunţat că va solicita ayi prim-ministrului, ministrului Educaţiei şi Inspectoratului Şcoal al Municipiului Bucureşti ca yiua de 9 mai să fie liberă pentru elevii din Capitală, astfel încât părinţii şi bunicii acestora să nu aibă dificultăţi cu ducerea lor la şcoală.

Oprescu a făcut un apel şi la şoferii bucureşteni săă evite în ziua meciului yona Arenei Naţionale. Totodată, cei care vor merge la meci sunt rugaţi să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun. RATB a suplimentat numărul maşinilor scoase pe traseu cu 45 de autobuze şi va circula cu linii speciale pentru asigurarea transportului suporterilor pe traseul Aeroportul Henri Coandă, zonele pentru suporteri din centrul Capitalei şi Arena Naţională. Autobuzele vor circula la interval de 5-7 minute. Şi trenurile de mtrou vor circula după un program prelungit, până la orele 2.30 - 3.00, cu posibilitatea extinderii.

În cele două sone pentru suporteri care vor fi amenajate în pieţele George Enescu şi Constituţiei vor exista spaţii dedicate activităţilor sportive, zone de divertisment, zone gastronomice şi standuri de promovare a Bucureştiului. De asemenea, aici vor fi susţinute concerte de către artişti români şi vor exista animatori vorbitori de limbă spaniolă. Zonele vor fi dotate cu toalete ecologice, vor avea apă potabilă, vor fi delimitate cu garduri speciale şi vor fi salubrizate în permanenţă. Turiştilor le vor fi puse la dispoziţie pliante cu informaţii utile în limba spaniolă, harta oraşului şi a oraşului, precum şi punctele de atracţie turistică. Un număr de 50 de voluntari vorbitori de limbă spaniolă vor oferi tot suportul de care fanii au nevoie. Voluntari vor fi îm,brîcaţi cu tricouri pe care va scrie "Pregunta me?" (Întreabă-mă). Yona pentru fani din Piaţa George Enescu va fi pentru suporterii echipei Atletico Madrid, iar cea din Piaţa Constituţiei, pentru cei ai echipei Atletic Bilbao. În Piaţa Constituţiei vor fi instalate şi patru ecrane gigant, care vor funcţiona de la ora 20.00.

Accesul în stadion se va face de la ora 18.45. Meciul va începe la ora 21.45.

Oprescu a mai anunţat şi că s-a început strângerea câinilor fără stăpân din zona Arenei Naţionale. Totodată, au fost luate măsuri pentru a preveni specula cu bilete.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite