Prefectura, cu mâinile legate în scandalul "Cathedral Plaza"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicio şansă pentru Catedrala "Sf. Iosif": clădirea din vecinătate se construieşte. Arhiepiscopia Romano-Catolică a primit, ieri, o veste proastă tocmai din partea Prefecturii Bucureşti,

Nicio şansă pentru Catedrala "Sf. Iosif": clădirea din vecinătate se construieşte. Arhiepiscopia Romano-Catolică a primit, ieri, o veste proastă tocmai din partea Prefecturii Bucureşti, căreia îi solicitase să atace în instanţă, în contencios, anularea hotărârii de consiliu prin care s-a actualizat Planul Urbanistic Zonal pentru clădirea de 19 etaje din vecinătatea bisericii.
Prefectul Mioara Mantale nu mai poate avea un astfel de demers, întrucât "controlul de legalitate exercitat de către prefect a fost efectuat în termenul de 30 de zile de la data comunicării actului administrativ", adică 3 octombrie 2005. Prefectura susţine că nu poate demara acţiunea judecătorească şi pentru că există deja pe rol un proces, în care Arhiepiscopia Romano-Catolică a chemat în judecată pentru sistarea lucrărilor, ca pârâţi, Primăria Sectorului 1, Consiliul Local al Sectorului 1, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Ministerul Culturii şi Cultelor, Inspectoratul de Stat în Construcţii al Municipiului Bucureşti şi SC. Millenium Building Development SRL. Următorul termen de judecată este stabilit pentru data de 11 iulie. Credincioşii catolici se tem că structura de rezistenţă a Catedralei ar putea fi afectată de lucrările de pe şantierul din vecinătate, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu câţiva ani cu Biserica Armenească.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite