Povestea unui taximetrist pirat fără limite: conduce cu permisiul suspendat, are trei dosare penale şi doarme în maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii taximetrişti sfidează orice lege, fie şi de bun simţ, şi ajung să numere teancuri de dosare penale.

O cursă cu un şofer acuzat de agresiune, permis suspendat şi fără licenţă, nu este ceva neobişnuit în Bucureşti şi se duce pe risc propriu. Nimeni nu garantează pentru viaţa clientului odată ce a intrat în maşina unui astfel de individ avid de bani.

„Am întocmit trei dosare penale unui bucureştean care conduce de trei ani prin Bucureşti o maşină Volswagen Golf roşu. Are permisul suspendat şi ţine numărul de înmatriculare scris pe un carton. Omul nu are casă şi doarme în maşină, iar clienţii şi-i racolează din zona Apaca. Are de plătit peste 250.000 de lei amenzi pentru toate abaterile“, povesteşte ofiţerul. Nu doar odată acesta a fost alergat prin parcări de către poliţişti sub ameninţarea pistolului,  pentru a fi imobilizat.

„Nu avem ce să le facem“

Se poate şi mai rău. Unui taximetrist pirat care circulă şi astăzi pe străzile Capitalei i s-au întocmit şapte dosare penale pentru că circula cu permisul suspendat. Nici până în prezent instanţa nu s-a pronunţat asupra unuia dintre aceşti taximetrişti îngropaţi în amenzi pentru a crea un precendent.

„Da, domnule, cunoaştem situaţia. Nu avem ce să le facem. Am făcut scrisoare oficială către autorităţile din Ilfov pentru a afla situaţia taximetriştilor cu licenţă...“, explică inspectorul prin telefon unui taximetrist autorizat. Este de fapt vechea problemă fără sfârşit a taximetriştilor cu licenţă de Ilfov care acţionează pe teritoriul Capitalei. Nimeni nu are ce să le facă, legea e de partea lor. Aparent a fost modificată special pentru a le permite să acţioneze în Bucureşti. „Aceştia nu au voie să actioneze permanent în Bucureşti. Iar când i-a prins poliţistul, organul de ordine nu are cum să dovedească că şoferul acţionează permanent. Acest cuvânt a fost introdus în lege foarte bine. A blocat această posibilitate de a ţine Ilfovul departe de Bucuresti“, a mai declarat inspectorul Bâlă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite