Primăria Jilava, instituţie cu ghinion: primarul interimar s-a sinucis, iar cel ales este după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria localităţii iflovene Jilava a rămas din nou fără conducere, după ce primarul interimar, Gheorghe Brotea, s-a sinucis.

Primarul ales, Adrian Mladin, a ajuns după gratii după ce, potrivit DNA, în calitate de primar al comunei Jilava, i-a pretins unui denunţător suma de 500.000 euro din care, la data de 19 septembrie 2011, a primit 50.000 euro. În schimbul acestei sume,  Comisia Locală de Fond Funciar urma să întocmească un plan parcelar în care să fie incluse toate terenurile denunţătorului în suprafaţă totală de 23,8 de hectare, iar loturile să fie alipite.

Alături de Adrian Mladin, au mai fost arestaţi edilul localităţii Snagov, Apostol Muşat, şi finul acestuia, Ovidiu Szasz, precum şi doi notari publici.

În 28 iulie 2011, primarul comunei Jilava l-a determinat pe finul său, Ovidiu Szasz, să încheie un contract de cesiune fictiv, la notariat, cu denunţătorul prin care acesta din urmă să îi cedeze drepturile asupra a două terenuri. În realitate, acest contract a fost încheiat doar pentru a garanta şi ascunde săvârşirea infracţiunii de luare de mită, spun procurorii.

Adrian Mladin şi-a câştigat locul la primăria comunei Jilava în 2008. Deşi se afla după gratii, acesta a câştigat alegerile din iunie 2012. Mladin a fost reales de cetăţenii comunei Jilava cu peste 70% din voturi, iar edilul a depus jurământul în închisoare.

Jilava, comună cu ghinion

Joi dimineaţă, un nefericit eveniment a avut loc în comuna Jilava. Primarul interimar al localităţii, Gheorghe Brotea, şi-a pus capăt zilelor. Bărbatul s-a spânzurat în garajul casei, iar apelul către 112 a fost înregistrat la ora 7.35. Brotea a folosit o scară pentru a-şi agăţa lanţul de grindină. O ambulanţă a ajuns la scurt timp după apel la faţa locului, însă Brotea nu a mai putut fi salvat.

La casa primarului interimar s-au deplasat mai mulţi criminalişti, care vor cerceta circumstanţele în care s-a sinucis bărbatul. Cazul va fi preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ilfov.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite