„Povestea Poveştilor”, o piesă interzisă minorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tineri bucureşteni au asistat aseară la un spectacol de teatru după controversata poveste erotică a lui Ion Creangă

Spectacolul de aseară din Green Hours face parte dintr-un turneu pe care soţii Maria şi Gheorghe Hibovschi, actori din Piatra Neamţ, îl întreprind prin toată ţara. Cei doi actori au a realizat o variantă actualizată şi antrenantă a „Poveştii poveştilor” de Ion Creangă, care abundă în replici amuzante şi, de cele mai multe ori, explicite. „Piesa este scrisă de mine plecând de la textul poveştii lui Ion Creangă, pe care l-am combinat cu un text al lui Mircea Nedelciu, scris pe aceeaşi temă. A ieşit un scenario-omagiu pentru celebra poveste a lui Creangă. Le-am legat pe amândouă, am adăugat cântecele Adei Milea şi cântece populare, şi a ieşit această piesă comică care chiar are succes“, a explicat actorul Gheorghe Habovski.

Spectacolul a durat aproximativ două ore, în acest timp fiind relatate trei viziuni diferite ale aceluiaşi subiect:„Poveştiea poveştilor”. Aceste episoade plasează povestea în trei perioade de timp diferite: primul se desfăşoară în anul 1877, cel de-al doilea în 1988 şi ultimul în anul 2008.

Limbaj direct, dar amuzant

„Am văzut afişe cu spectacolul prin zonă şi cunoscând povestea eram curioasă să văd cum va fi pusă în scenă. Chiar dacă limbajul a fost direct, explicit, spectacolul a fost foarte amuzant”, spune Elena Popa, 23 de ani, studentă.
Toţi cei aproximativ 60 de spectatori erau în mare parte studenţi curioşi de modul în care va fi pusă în scenă povestirea şi mai ales de limbajul pe care îl vor folosi. Minorii nu au avut voie să participe la spectacol. La final, spectatorii au fost provocaţi să participe la trei concursuri: de recitat un text la prima vedere, de dans la bară şi unul de poveşti personale cu aceeaşi temă ca a istoriei lui Creangă. Cei mai buni au câştigat premii, care nu pot fi ilustrate în fotografii, întrucât sunt imagini interzise minorilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite