Poteraş închide primăria!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre deosebire de alte sectoare, Primăria Sectorului 6 restricţionează programul cu publicul timp de şapte zile din cauza alegerilor din 25 noiembrie Inaugurat în urmă cu un an tocmai

Spre deosebire de alte sectoare, Primăria Sectorului 6 restricţionează programul cu publicul timp de şapte zile din cauza alegerilor din 25 noiembrie

Inaugurat în urmă cu un an tocmai pentru o colaborare "nemijlocită" cu cetăţenii, Biroul Unic de relaţii cu publicul sector 6 este închis de ieri şi până săptămâna viitoare, marţi.

Motivul: funcţionarii sunt ocupaţi cu alegerile europarlamentare şi referendumul. "Nu înţeleg de ce nu îmi pot oferi o informaţie. Ce alegeri?! Nu mă interesează asta!", a spus ieri Octav Ionescu. Situaţia este unică în Bucureşti, toate celelalte primării de sector având programul neschimbat.

Încă de la prima oră, ieri, nimeni nu mai putea intra în sediul Biroului Unic din strada Plevnei. Amabil, un gardian venea să deschidă uşa zecilor de bucureşteni care habar nu au avut de găselniţa lui Poteraş, spunând mecanic "e închis".

"Vreau să-mi depun dosarul pentru o locuinţă ANL, dar mai am nevoie de nişte informaţii. Am vrut să întreb aici, dar au spus că nu e nimeni care să-mi răspundă pentru că toţi se ocupă cu alegerile", a spus enervat Octav Ionescu.

În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Dana Neagoe, care a încercat ieri să afle ce documente sunt necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie. "Mi s-a spus de la ghişeul registraturii să vin marţea viitoare, pentru că acum nu e niciun inspector.

Până marţi aveam timp să mă ocup de acte, dar văd că nu ai cu cine vorbi!", a spus femeia nedumerită. Singurul birou rămas deschis este cel al Registraturii, unde se mai pot depune solicitări şi reclamaţii.

Funcţionarii, mutaţi la secţiile de votare

Potrivit edilului sectorului 6, Cristian Poteraş, mai mult de jumătate din personal este transferat la secţiile de votare.

"La Biroul Unic, din 30 de funcţionari, au mai rămas opt-nouă. Avem cele mai multe secţii de votare din Bucureşti. De unde să iau oameni? De la ADP, care nu ştiu carte? De la DGASPC, asistenţi maternali?", a explicat Poteraş situaţia unică din sectorul pe care îl conduce.

El a precizat că în sectorul 6 sunt 230 de secţii de votare, dintre care 140 trebuie dublate pentru organizarea referendumului. Acest lucru înseamnă că funcţionarii au fost mobilizaţi pentru 510 secţii de votare.

Situaţie unică în Capitală

Nicio altă primărie de sector nu a mai luat însă această măsură. Mai mult, la sectorul 3, cei implicaţi în organizarea alegerilor vor lucra suplimentar, după cum au precizat reprezentanţii primăriei.

În sectorul 2, unde sunt 410 secţii de votare, de asemenea, programul nu se modifică. "Se lucrează la foc continuu, ba chiar mai abitir în ultimele două-trei săptămâni.

Nici nu se pune problema suspendării vreunui serviciu al primăriei, pentru că oamenii au nevoie de autorizaţii, de informaţii, de protecţia socială. Noi am luat funcţionari de la toate instituţiile, câte puţin, astfel încât să nu fie afectat niciun serviciu", a declarat primarul sectorului 2, Neculai Onţanu.

Gafele lui Poteraş

Le-a cerut locuitorilor din Giuleşti-Sârbi să-şi dezinfecteze singuri fântânile

A inaugurat lucrări-fantomă tot în Giuleşti-Sârbi

Ideal: "Hai să văd dacă pot fi primar!"

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite