Poşta Română şi presa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a saluta Ziua Mondială a Libertăţii Presei, Societatea Filatelică română, alături de Poşta Română au organizat, la Muzeul Filateliei din Bucureşti, o expoziţie care prezintă

Pentru a saluta Ziua Mondială a Libertăţii Presei, Societatea Filatelică română, alături de Poşta Română au organizat, la Muzeul Filateliei din Bucureşti, o expoziţie care prezintă colaborarea existentă de peste 150 de ani între Poştă şi ziarele româneşti.
Poşta a ajutat la distribuirea ziarelor româneşti încă de la înfiinţarea sa. Tarifele preferenţiale pentru distribuirea ziarelor au făcut ca apropierea acestor instituţii să producă numeroase obiecte şi momente inedite. Pe vremuri, ziarele se francau cu mărci poştale, care atestau plata taxelor poştale la expediere. Pentru a preîntâmpina furtul mărcilor poştale de către diverşi angajaţi, ziarele, care le achiziţionau înainte de la ghişeul poştal, aveau diferite măsuri de siguranţă. Unele publicaţii ştanţau mărcile, cu aprobarea poştei, astăzi fiind la mare preţ perforaţii ale unor ziare ca "Adevărul", "RL" (România Liberă) sau "U" (Universul). La fel, prin francarea ziarelor, a rămas ceea ce pare a fi cel mai scump ziar din lume. Este vorba despre publicaţia "Zimbrulu şi Vulturulu", apărută la Iaşi în 1858, care este francată cu 8 timbre "Cap de Bour". Valoarea estimată a publicaţiei, a cărei copie o puteţi vedea printre exponatele din cadrul expoziţiei, este de două milioane de dolari. Expoziţia "Filatelia şi presa română" poate fi vizitată până duminică inclusiv.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite