Porţi Deschise, la Institutul Naţional de Statistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Naţional de Statistică (INS) va organiza pe 11 iulie o acţiune Porţi Deschise, pentru a marca 153 de ani de statistică oficială în România.

În urmă cu 153 de ani, la 12 iulie 1859, promulgând Ordonanţa Domnească nr. 276, Alexandru Ioan Cuza a statuat înfiinţarea statisticii oficiale în România.

"În acest fel, pe eşichierul celor mai importante instituţii publice ale ţării apărea cea care, de-a lungul anilor, a devenit principalul furnizor de informaţii privind starea economică şi socială a ţării, pe baza cărora s-au edificat toate proiectele de dezvoltare care au condus România la condiţia de stat modern, membru cu drepturi plenare al Uniunii Europene. Recunoaşterea oficială a meritelor câştigate prin vreme de statisticieni în exemplara exercitare a profesiunii lor s-a concretizat, în 2002, prin instituirea, prin Hotărârea de Guvern nr. 592 a Zilei Statisticianului, sărbătorită anual în a doua duminică a lunii iulie", se arată într-un comunicat al INS.

În acest an, acest moment se realizează în conformitate cu regulamentele şi standardele internaţionale, sub semnul finalizării a două cercetări statistice - Recensământul General Agricol, pentru care au fost publicate recent rezultatele definitive şi Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor pentru care au fost difuzate rezultatele provizorii la începutul lunii februarie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite