Bucureşti: O şuetă la cafea, pe Casa Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De miercuri până duminică, bucureştenii pot savura o cafea, un suc sau o bere pe Terasa Muzeului Naţional de Artă Contemporană.

Cum muzeul este deschis de miercuri până duminică, între orele 10.00 şi 18.00, şi terasa are acelaşi program. Accesul se face prin Calea 13 Septembrie, Aripa E4 a Palatului Parlamentului, iar terasa se află la etajul 4.

Cei care vor să se laude că au savurat o cafea pe Casa Poporului trebuie să ştie câteva lucruri esenţiale. În primul rând, măsurile de securitate sunt riguroase, probabil aceasta fiind singura terasă unde trebuie să treci prin detectoare de metale dacă vrei să serveşti o cafea sau o bere.

Deşi te simţi ca la aeroport, trecerea prin filtrul Serviciului de Protecţie şi Pază al Parlamentului se face uşor. Apoi, deoarece la terasă ajungi doar prin Muzeul Naţional de Artă Contemporană, trebuie să plăteşti mai întâi o taxă de acces de 5 lei, chiar dacă vizitezi sau nu expoziţiile instituţiei.

Pentru studenţi, accesul este, însă, gratuit. Două lifturi exterioare cu pereţii de sticlă duc vizitatorii la etajele muzeului şi la terasă.

Bar şi terasă în aer liber

În interior sunt aproximativ zece mese de aluminiu, la fiecare putând sta maximum patru persoane. Muzica din bar variază de la ritmurile anilor ’60, până la house, trance sau hip-hop.

Pe peretele din spatele barului sunt lipite afişe de la petrecerile şi evenimentele care au avut loc aici, precum „Animations / Fictions“, de anul trecut, sau „Josef  Dabernig. Filme“, un celebru regal de film.

Localul are şi o terasă propriu-zisă, neacoperită, unde se poate sta la cele câteva mese, dacă e frumos afară.
Unul dintre clienţii fideli ai terasei Muzeului Naţional de Artă Contemporană este actorul Vasile Flutur, în vârstă de 22 de ani.



„Această terasă are marele avantaj al liniştii. Cel mai frumos este toamna, atunci când apune soarele. Aici poţi savura o cafea în aer liber, chiar pe Casa Poporului, făcând abstracţie de clădirile din jur. Are însă marele dezavantaj al unei privelişti şchioape şi mă refer la terenul viran din spate“, a spus acesta.

Din meniu

Meniul există într-un singur exemplar, care se găseşte la bar. Un barman stă mereu la dispoziţia clienţilor. Din foaia format A4 cu pretenţie de meniu poţi alege sucuri sau băuturi alcoolice, cafea, ţigări, covrigei şi napolitane.

Orientativ, preţul unei sticle de bere de 330 ml porneşte de la 5 lei şi poate ajunge până la 12 lei, în funcţie de marcă. Băuturile răcoritoare costă 5 sau 6 lei, tot la doze de 330 ml.



Aici poţi servi şi băuturi spirtoase, cum ar fi vodcă, gin, lichior, tequila, whisky sau rom. Acestea sunt servite în pahare de 50 ml, iar preţul este de 10 lei.

Dacă ţi-e foame, poţi încerca unul dintre cele trei tipuri de salate, cu pui, cu ton sau cu brânză, care costă 11 lei porţia.

image
image
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite