Pompierii au început verificarea bisericilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În noaptea de Înviere, serviciu de permanenţă la Patriarhie

până în a treia zi de Paşte, sunt zile "de foc" pentru pompieri. Lumânările aprinse, aşezate neglijent sau nesupravegherea atentă a copiilor pot determina izbucnirea unor incendii care se pot solda cu pierderi materiale şi chiar de vieţi omeneşti. Pompierii au început verificarea, în biserici şi mănăstiri, a existenţei surselor de apă, a accesului la acestea şi existenţa stingătoarelor.
De Înviere, bisericile sunt pline de credincioşi. Este motivul pentru care incendiile pot izbucni şi se pot răspândi cu mai multă repeziciune. La Patriarhie, un echipaj al pompierilor va veghea permanent în timpul slujbei, ca în fiecare an. Indiferent de locul în care vă aflaţi, atenţie cum parcaţi autoturismele. Acestea nu trebuie să împiedice intrarea autospecialelor în cazul unei intervenţii. Pompierii militari bucureşteni recomandă câteva măsuri de comportament pe timpul slujbelor religioase şi după. Folosiţi cu grijă lumânările aprinse şi evitaţi busculadele şi panica; acordaţi o atenţie aparte copiilor, care, din joacă sau neatenţie, pot declanşa incendii; menţineţi degajate, pe cât posibil, căile de acces şi evacuare în/din biserică sau curtea bisericii; nu folosiţi lumânări aprinse în mijloacele de transport în comun sau în autoturismele personale; în cazul în care observaţi un incendiu, sunaţi imediat la 981 sau la dispeceratul unic 112. Uşile sfintelor lăcaşuri trebuie să fie blocate în poziţia "deschis" pe toată durata slujbelor. La terminarea slujbelor din biserici, lumânările vor fi stinse în mod obligatoriu. Sobele trebuie permanent supravegheate, iar înaintea închiderii bisericilor focurile trebuie stinse, iar aparatele termice de încălzit scoase de sub tensiune.

"Am verificat bisericile din punct de vedere al instalaţiilor electrice, al mijloacelor de stingere şi am făcut o minimă instruire a dascălilor. Recomandăm credincioşilor să aibă mare grijă la transportul lumânărilor aprinse, chiar şi în maşina proprie. Să ţină candela în suflet şi să o aprindă acasă."
Aurel Udor,
şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite